Afbeelding
Foto: Vera van der Sluis

ANNO, museum in de maak, lanceert Zwols prentenboek

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Anne-Minke Meijer, educatief Bouwer bij ANNO, het museum in de maak, heeft vrijdagmorgen samen met wethouder Monique Schuttenbeld ‘Onna ontdekt Zwolle – ’t Zwolse Prentenboek’ overhandigd aan de kleuterklassen van de Parkschool, een van de oudste basisscholen van Zwolle.

Het prentenboek laat de allerjongste Zwollenaren kennismaken met het Zwolse Erfgoed. Iedere Zwolse basisschool krijgt het prentenboek van ANNO cadeau. Het museum in de maak gelooft dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om het verhaal van hun stad te leren kennen. In het boekje zijn de iconische plekken van Zwolle terug te vinden en gaan de lezertjes opzoek naar muntjes, zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met het Zwolse erfgoed.

Historie

De wethouder spreekt bij de lancering van ’t Zwolse Prentenboek alle kinderen uit groep 1 en 2 toe in een persoonlijke videoboodschap. “Zwolle is een stad met een heel rijke historie. Onze prachtige binnenstad, ons erfgoed en onze gezamenlijke verhalen zijn hier het bewijs van. Ik vind het heel belangrijk dat ook de jongste inwoners onze historie leren kennen en gaan waarderen. Het Zwolse Prentenboek is een prachtig voorbeeld van hoe kinderen op een speelse manier wegwijs kunnen worden gemaakt in de historie van onze stad.” Vincent Robijn, directeur Allemaal Zwolle en verantwoordelijk voor ANNO: “Het prentenboekje sluit aan bij onze missie de verhalen van de stad aan alle Zwollenaren te vertellen. Dit boekje is een laagdrempelige manier voor de allerjongsten om hun stad te leren ontdekken zodat zij deze later extra waarderen.”

MeeMakers

Het prentenboek is tot stand gekomen dankzij de bijdragen van een aantal jonge ouders en kinderen uit Zwolle. In verschillende themasessies hebben deze MeeMakers meegedacht over de inhoud van het boekje. Zo hebben de inwoners de iconische plekken in de stad aangewezen en ook de naam Onna is bedacht door één van de MeeMakers, Janine van de Raadt. De illustraties zijn gemaakt door Ruben Gringhuis, de vormgeving door Inge Lub en de teksten uit het boekje zijn van Daniëlle Bakhuis.

’t Zwolse Prentenboek is te koop bij het Zwolse Balletjeshuis (Grote Kerkplein 13) en Engel Winkelcafé (Grote Markt 3) in Zwolle. Wie zwanger is, heeft geluk, want binnenkort krijgen kersverse ouders het boekje cadeau bij de aangifte van hun kindje. Zie voor meer informatie over dit project www.anno.nl/onna.

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 21 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden