Afbeelding
Foto: Eigen foto

Alfonso toont Plankton in galerie Het Langhuis

Cultuur

ZWOLLE - Plankton de finale is de visuele optelsom en uitkomst van twee maanden artist in residence van Herbert Alfonso. in galerie Het Langhuis aan de Goudsteeg zijn fysieke werken en audiovisuele producties te zien. Alfonso is zelf het gehele weekend aanwezig.

Zo blikt Alfonso zelf terug op zijn residence: “Plankton bleek in deze tijd, met alles wat er binnen en buiten mij om gebeurt, een sprong in het diepe om een soort van bodem aan te tikken om vervolgens weer naar de oppervlakte te zwemmen om al snakkend naar adem boven het water uit te komen. Uiteraard is dit een metafoor.” Dit proces wilde Alfonso delen. “Maar terwijl ik het proces aan het ondergaan ben, kom ik tot allerlei ontdekkingen. Het belangrijkste is dat het proces niet te delen valt. Dit gebeurt van binnen. Het proces is mijn privé bezit. Ook al zou ik dit proces willen delen, dan zal het proces zelf dat niet eens toelaten. Ik denk dat ik dat ook het mooiste vind. Een soort van vorm van gezag dat ‘het proces’ over mij heeft.” De kunstenaar zegt dat hij zich heeft laten begeleiden. “En ik ben met de flow meegegaan. Het proces kan wel worden vormgegeven en een stijl krijgen. Dit heb ik dan ook in de verschillende vormen gedaan die ik gedurende deze reis op mijn pad ben tegengekomen. Het resultaat zal ik uiteraard met iedereen delen in het weekend van 4/5 december.“

Wie zeker wil zijn van toegang kan vooraf een tijdslot reserveren voor entree. Dat kan via de link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-plankton-de-finale-217114664807. Het kunnen tonen van een Coronatoegangsbewijs is verplicht.