Afbeelding
Foto: Eigen foto

Huygens Vocaal houdt audities voor nieuwe zangers

Cultuur

ZWOLLE - Huygens Vocaal Ensemble houdt komende weken houdt audities voor haar komende projecten. Het ensemble werkt toe naar drie programma’s voor komend jaar. 

In april staan drie concerten gepland met de cantate cyclus Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude. Het betreft een barok werk voor koor, solisten en orkestbegeleiding. In juni zingen de leden drie concerten met een programma waarin eigen werk van dirigent Hans Tijssen centraal staat met daarnaast werken van componisten die hem inspireerden. Er staan naast Tijssens werken op het programma van onder meer Distler, Elgar en Wesley. 

Vrienden

Tot slot geeft het Huygens Vocaal Ensemble in december, in samenwerking met Vriendenconcerten Zuiderkerk Amsterdam, vier concerten in Amsterdam, Haarlem en Utrecht rondom de fameuze Misa Criolla. Deze laatste serie concerten voert het ensemble samen uit met haar vrienden uit Argentinië en celliste Pamela Smits. Naast de Misa Criolla zingt het ensemble dan werken van Tavener en Gjeilo. 

Stemmen

Het Huygens Vocaal Ensemble is altijd op zoek naar goede stemmen in alle stemgroepen. Voor de komende projecten zoekt het versterking van met name de sopraan- en tenorpartij. Wie zin heeft om kennis te maken met het ensemble en in komende producties wil meezingen, kan zich aanmelden via de website www.huygensmusic.nl of telefonisch contact opnemen met dirigent Hans Tijssen: 06-308 44 429. Hij verwacht van de zangers dat ze zelfstandig kunnen studeren. 

De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Emmaüskerk in Hattem.