START-klas illustratie
START-klas illustratie Foto: Marjan van Houwelingen

Altijd en overal buiten tekenen met Irene en Marijke

Nieuws Ingezonden

Twee Zwolse illustratoren Irene Goede en Marijke ten Cate hebben samen afgelopen jaren al meer dan 300 (kinder)boeken geïllustreerd! Deze zomer zie je ze misschien wel zitten in Zwolle met een schetsboek in de hand. Want beide tekenen ze graag buiten. Ze roepen iedereen die van illustreren en tekenen houdt op: Ga eens lekker buiten tekenen, zet de wereld naar je eigen hand, op canvas of papier. Daarvoor hoef je niet ver te reizen, een mooie plek om te tekenen vind je overal om je heen.

Al bijna 15 jaar werken de beide illustratoren op Atelier Koewegje aan de rand van de binnenstad. Dat is ook de plek waar hun tweede passie, TOPcursus illustratie, is ontstaan.

TOPcursus illustratie is een initiatief van Irene en Marijke samen. Ze delen door middel van cursussen workshops en persoonlijke coaching  hun kennis en ervaring op het gebied van illustreren. 

Op woensdagavond 20 september begint de kennismakingscursus STARTklas illustratie. Iedereen die van tekenen en schilderen houdt kan mee doen met deze cursus. In vijf lessen gaan deelnemers aan de slag met het ontwikkelen van illustraties bij een verhaal of gedicht.  

Deze cursus wordt gegeven door Marijke. 

Wie is Marijke ten Cate?

Je zult haar misschien kennen als illustrator van de Prentenbijbel of de prentenboeken bij uitgeverij Lemniscaat. Ze werkt al meer dan 20 jaar als illustrator. Ze houdt van de vrijheid die het buitenleven geeft. Ze werkt zelf al dertien jaar samen met Irene Goede op een gezellig atelier in de binnenstad van Zwolle.

Wie is Irene Goede?

Al meer dan 25 jaar werk ze als illustrator. Voor nrc Handelsblad illustreerde ze een wekelijkse rubriek over dieren. In opdracht voor uitgeverijen voorzag ze ruim tweehonderd (kinder)boeken van illustraties. Haar persoonlijke fascinaties liggen bij natuur, dieren en duurzaamheid.  Ze heeft veel oog voor details en dat komt in haar vak als illustrator ontzettend goed van pas. 

Voor vragen zijn we altijd bereikbaar en opgeven kan via de site.  

https://topcursusillustratie.nl/   

Bram van Polen op de schouders van de trouwe supporters.
Nog een keer alles en allemaal voor Bram van Polen Sport 15 uur geleden
Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18