Prentenboek top 10 van de nationale voorleesdagen
Prentenboek top 10 van de nationale voorleesdagen Foto: rechtenvrij

De bijzondere beer is uitgekozen voor de nationale voorleesdagen!

Nieuws Ingezonden

Op veel scholen wordt er vanaf nu tot en met 4 Februari extra aandacht aan voorlezen. Om prettig voor te kunnen lezen heb je een heerlijk verhaal nodig. Elk jaar kiest het cpnb tien prentenboeken uit die gegarandeerd fijn zijn om voor te lezen aan jonge kinderen.

Van de tien prentenboeken die dit jaar centraal staan tijdens de nationale voorleesdagen is ‘De bijzondere beer’ er eentje! 

De Zwolse Marijke ten Cate illustreerde dit prentenboek in samenwerking met uitgeverij Lemniscaat. Ze is zo blij dat dit boek is uitgekozen voor de nationale voorleesdagen, want je gunt toch iedereen zo’n bijzondere beer! 

Tjibbe Veldkamp, één van de beste prentenboeken schrijvers die ons land rijk is, schreef dit verhaal over anders zijn en toch heel gewoon. Over vriendschap, liefde en er bij horen. 

Beer werd namelijk niet zomaar een bijzondere beer. Toen hij gemaakt werd in de fabriek was er zoveel te zien. De beer keek om zich heen en zat scheef. Zo werd hij een bijzondere beer. ‘Jou wil niemand hebben’ zei een man van de fabriek. Hij gooide de beer weg. Dus beer gaat zelf op pad om iemand te zoeken van wie hij kan zijn.

Mocht je zelf een prentenboek of een verhaal willen illustreren, kijk dan eens naar de cursussen die Marijke ten Cate geeft bij TOPcursus illustratie. Naast het illustreren van prentenboeken geeft ze ook met veel plezier les aan beginnende en ervaren illustratoren. In het voorjaar starten er weer verschillende cursussen.