Afbeelding
Foto: 0nbekend

Presentatie over labirintvissen

Nieuws Ingezonden

Op maandag 13 november houdt aquariumvereniging Natuurvrienden-Zwolle weer haar maandelijkse ledenbijeenkomst. Deze bijeenkomst staat dan in het teken van labyrintvissen. Henk Grundmeijer komt dan uitgebreid vertellen over deze kleurrijke en boeiende vissenfamilie. Eerder  was Henk al eens bij ons te gast, maar op ons verzoek komt hij graag nog een keer. Zijn presentatie heeft hij inmiddels aangepast met nieuwe ervaringen.

Henk is een rasechte kweker. In de afgelopen 40 jaar kweekte hij tientallen soorten labyrintvissen. Daarvan maakte hij een groot aantal foto’s en zijn presentatie bevat dan ook veel uniek beeldmateriaal. Voor wie een voorproefje wil: Henk is op Facebook te volgen onder de naam Hendra Albimarginata.

Onze spreker publiceerde twee keer in Het Aquarium over het kweken met Chocolade Goerami’s. Bij deze bijzondere vissen zal hij dan ook wat uitgebreider stilstaan. Vooral ook omdat er nieuws is over deze mysterieuze labyrintvis.

Verder voert de reis langs diverse soorten ‘wilde betta’s, goerami’s en andere vertegenwoordigers van deze grote vissenfamilie.

U bent voor deze presentatie van harte welkom in zaal Hilde van Woonzorgcentrum de Havezate. Gombertstraat 350, 8031MK te Zwolle, ingang 2A. De zaal is open vanaf 19.30 uur en we starten om 19.45 uur.