Afbeelding
Foto: Eigen foto

Mayur Kitchen heeft nu ook biologisch op de kaart

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - De vraag naar biologisch eten neemt toe, ook in de restaurants is die ontwikkeling gaande. Zaman Akther, eigenaar van restaurant Mayur Kitchen op de Melkmarkt kan het bevestigen. 

“Steeds vaker vroegen gasten naar biologisch eten. Dat is voor mij aanleiding om naast onze traditionele menukaart ook met een speciale biologische menukaart te beginnen. Als wij komend weekend ons restaurant weer mogen heropenen, zal die speciale kaart worden geïntroduceerd. Tijdens de coronasluiting heb ik mij goed kunnen voorbereiden wat er zoal bij komt kijken om met biologisch voeding te starten. Wij, en dan bedoel ik dus ons keukenpersoneel, hebben ons goed laten informeren. In de keuken komt een aparte plek om biologisch voedsel te bereiden”, aldus Zaman.

Fietsen

Nu het eind van corona in zicht is, kijkt Zaman met gefronste wenkbrauwen terug op de afgelopen periode. Hoe hij, soms met kunst en vliegwerk, zijn restaurant draaiende kon houden. Bezorgen en afhalen, zoals veel van zijn collega’s ook deden, was een optie. Zo kocht hij speciaal voor de bezorging twee fietsen. Daarnaast moest hij een beroep op de financiële reserves doen. “Overleven”, zegt Zaman die het missen van de gast in het restaurant als de belangrijkste factor beschouwde. “Ik wil ze weer begroeten. Natuurlijk, het geld speelt uiteraard mee maar toch, de gast heb ik eigenlijk het meeste gemist in de afgelopen periode.”

Leed

Naast zakelijke belangen is de veelal goedlachse Zaman zeer betrokken bij het leed in de wereld. Vooral kinderen die het slachtoffer van oorlogsgeweld zijn, doen hem pijn. Met zijn familie in Bangladesh onderhoudt hij mobiel contact, soms beeldbellen. “Bangladesh was eens een land van armoe en weinig economische vooruitzichten. Maar die tijd is gelukkig voorbij. Het land heeft een toenemende welvaart en de economie floreert. Het doet mij goed om dat, zei het op afstand, te ervaren.”