Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Horecalia: ‘Kayly van De Mol’

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) 

ZWOLLE - Kaylee is een song van René Froger, Kayleigh een hit van Marillion maar Kayly (23) is de naam van een horecamedewerkster bij café-restaurant zalen de Mol in Wijthmen, onder de rook van Zwolle. 

Nu zult u wellicht zeggen, so what? Het antwoord daarop is eenvoudig: de Kayly van De Mol heeft in haar passie voor de horeca een sausje bedacht die, als wij de kenners mogen geloven, uitermate heerlijk smaakt als broodbeleg. Reden voor Rondje Swolle om deze Kayly, die na een stageperiode bij De Mol tijdens haar studie op Deltion vanaf 1 januari 2019 op dezelfde plek een vast dienstverband als kok kreeg aangeboden, met een bezoekje te vereren.

Kok

Waarom horeca? “Het was niet mijn eerste gedachte om iets in de horeca te gaan doen. Ik werkte op de Ambelt in de zorg, daar ben ik een keer per week gaan koken. Mooie gerechtjes maken die er leuk uitzien. Met name de voor- en nagerechten hadden mijn interesse. Ik heb iets met opmaak. En van het een kwam het ander, ik ging mij verder ontwikkelen als kok en ben uiteindelijk bij mijn huidige werkgever aan de slag gegaan. Een leuk bedrijf, het voelt als een grote familie. Hier werken betekent voor mij een beetje als thuiskomen. Heel prettig.”

Broodbeleg

Het sausje. “Toen ik hier stageliep was ik al een beetje aan het experimenteren met iets van broodbeleg. Op een gegeven moment zei Wijnand, mijn chef: maak nog eens wat, iets dat bij brood past. Ik ben daarmee aan de slag gegaan. Zonder het geheim van mijn recept te vertellen kan ik zeggen dat mayonaise de basis van het recept is. Daarnaast zijn er nog acht ingrediënten waaronder mosterd en sambal. Maar meer verklap ik echt niet.”

Trots

De eerste reacties: “Behoudens een negatieve reactie was de rest allemaal positief. Het sausje past heel goed bij een voorgerecht. De eigenaar van De Mol heeft het sausje in een ambachtelijk potje op de markt gebracht. ‘Broodsaus made bij Kayly’ staat erop. Daar ben ik best trots op.”

Ambities

Wie zou je graag als gast bij De Mol begroeten? “Mijn familie met mijn oma erbij.”

Wie liever niet? “Al die televisiekoks, zoals Gordon Ramsey. Ik zou mij dan niet op m’n gemakt voelen en bang zijn dat ik fouten ga maken.”

Ambities? “Ik ben tevreden zoals het nu gaat. Er zijn hier groeimogelijkheden, dat is mijn ambitie.”

Ben jij een lezer? “Nee, helemaal niet, daar heb ik geen geduld voor. Ja, ik lees wel, op mijn mobieltje.”

Jouw favoriete muziek. “Heel breed, veel Nederlandstalig, top 40. Als ik wandel luister ik met een koptelefoon op graag muziek.

Aanwinst

Uitgaan. “Tentfeesten ben ik dol op. En naar Dika in Markelo. Dan drink ik een shot, mixje of een rosé safari. Het moet voor mij wel een beetje zoet zijn.”

Zwolle. “Dan denk ik aan kroegjes, winkels en veel terrassen.”

Typisch Kayly. “Heel open en eerlijk, sta voor iedereen klaar. Dat hoor ik tenminste van anderen.”

Rondje Swolle over Kayly: “Lachuhbekkie uit ‘heel Heino kookt’, een aanwinst in de keuken.”

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden