Jeugdteams bvo's in actie bij Indoor Soccer
Jeugdteams bvo's in actie bij Indoor Soccer brugmedia.nl

Jeugdteams bvo's in actie bij Indoor Soccer

Sport

ZWOLLE - Het was eigenlijk te mooi weer om binnen te zijn, maar toch was het lekker druk op het toernooi bij Indoor Soccer Zwolle op Sportcampus De Pelikaan.

?Er was een grote opkomst. 200, 250 man publiek. Veel mensen van de clubs waren meegereisd. En ik heb enthousiaste geluiden gehoord van de bvo's?, aldus organisator Thijs Jan van der Berg van Sportcampus De Pelikaan. Jeugdteams van PEC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, De Graafschap, SC Heerenveen en FC Groningen onder elf en onder tien jaar speelden zondag een toernooitje speedsoccer. De naam zegt het al: voetbal in sneltreinvaart. Bovengenoemde bvo's organiseren onderling al langer wedstrijden. Dit om de jeugd op niveau tegen elkaar te laten spelen.

In goede samenwerking met de jeugdopleiding van PEC Zwolle is besloten om het toernooi deze keer te laten plaatsvinden bij Indoor Soccer Zwolle. De velden hebben een afmeting van 15x30 meter en beschikken over echt kunstgras. Omdat de velden zijn voorzien van boarding en netten kan de bal niet uit het spel en dat maakt het heel intensief. ?Veel balcontact, veel handelingen en het vraagt veel techniek, tactiek en uithoudingsvermogen?, weet Van den Berg. ?Het zijn korte wedstrijden, maar de spelers zijn na afloop kapot. Want de bal gaat niet uit.?

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 16 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden