Afbeelding

Pingpongbaas SportService doet zelf niet mee aan NK bedrijfstafeltennis

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Tijdens de NK tafeltennis, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart voor de achtste keer in het Landstede Sportcentrum, is er als 'side-event' een NK bedrijfstafeltennis. SportService Zwolle doet ook mee, maar de pingpongbaas van die instantie kan vanwege zijn rol in de organisatie geen gooi doen naar de titel. “Daar baal ik best een beetje van”, zegt Dion Reijnen.

Bij veel bedrijven staat tegenwoordig een tafeltennistafel die wordt gebruikt door werknemers en als reactie hierop kwam de Nederlandse tafeltennisbond met een applicatie genaamd Pingpongbaas. De NK bedrijfstafeltennis, georganiseerd door SportService Zwolle, de Nederlandse Tafeltennisbond, Tafeltennis Zwolle en het Landstede Sportcentrum, is ontstaan vanuit het fanatieke gebruik van deze app. “Je logt in met een sticker op de tafeltennistafel, dan kun je zien wie op dat kantoor of die club de Pingpongbaas is. Het uitdagen van andere spelers op jouw ranglijst is de manier om je positie te verbeteren en de baas te challengen”, verklaart Reijnen.

SportService Zwolle maakt pas sinds kort van deze app gebruik, maar heeft al wel zo'n twee jaren een mini-tafeltennistafel die regelmatig en bij vlagen zeer fanatiek bespeeld wordt. “We hadden een interne competitie en daar stond ik wel een heel lange tijd bovenaan. Op een gegeven moment was het zo ver dat niemand mij meer durfde uit te dagen”, zegt Reijnen, die daarom zelf graag had meegedaan. “Maar ik zit in de organisatie, dus er wordt iets anders van mij verwacht. Daar baal ik best een beetje van.”

Namens SportService staan Arjan Jansen, Koen Tip en Erik Schonewille aan de start. “We nemen veel deel aan evenementen. Denk aan de Halve Marathon, de 4 Engelse Mijl, de Mudrun die we ook zelf organiseren. Dat verdelen we over de werknemers. Je moet het wel kunnen, maar het gaat niet per se om de beste zijn. Ik kan je wel verklappen dat deze mannen een aardig balletje kunnen slaan”, verzekert de voetballer van WVF, een broertje van PEC Zwolle-speler Etiënne Reijnen.

“Het leuke is dat de finale zondag wordt gespeeld tussen de dames- en herenfinale van de NK. De NOS is dan ook aanwezig dus wellicht dat de finale van het NK bedrijfstafeltennis ook live te volgen is via de site.” De circa honderd deelnemers van twintig verschillende bedrijven, waarvan ongeveer de helft uit Zwolle, spelen voor zichzelf en voor het bedrijf. De scores van de beste drie spelers worden bij elkaar opgeteld en daar komt een bedrijfsklassement uit. SportService doet met drie mee, maar meer is toegestaan.

Zwolse bedrijven

Aan de door Tafeltennis Zwolle gehouden 'Masterclass' als training voor de NK deden vijftien spelers mee, van Keyminds bv en Ricoh Document Centre. Andere Zwolse bedrijven die meedoen aan de NK bedrijfstafeltennis zijn: Djopzz, TT-Engineering, Expertisecentrum voet & beweging, X-ICT, Ifective, Ernst & Young en SportService Zwolle.

Schema finaledag (zondag 1 maart):

12.30 uur: start NK Bedrijfstafeltennistoernooi

15.15 uur: einde NK Bedrijfstafeltennistoernooi exclusief finales

15.30 uur: finales NK Bedrijfstafeltennis

15.45 uur: prijsuitreiking NK Tafeltennis én NK Bedrijfstafeltennis