Padelracket
Padelracket Unsplash

Play Padel Club opent zes indoorbanen in IJsselhallen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PADEL

Vanaf 21 december is Zwolle een nieuwe padellocatie rijker en dat is de eerste indoorlocatie in de omgeving. Nadat tennisclub TVZ750 onlangs bekend maakte dat haar aanbod wordt verrijkt met padel liggen er straks zes padelbanen in de IJsselhallen. 

Om alle Zwollenaren kennis te laten maken met indoorpadel en de nieuwe padelbanen in de IJsselhallen heeft Play Padel Club er voor gekozen om de eerste twee weekeinden na de opening de baanhuur gratis te maken. Dit gaat om de weekeinden van 26-27 december en 2-3 januari. Het boeken van een baan kan eenvoudig via de website van Play Padel Club of de app Playtomic. De club werkt zonder lidmaatschappen.

In een sportklimaat waar verenigingen en sportbonden hun ledental zien dalen, blijft (de belangstelling voor) padel maar groeien. De racketsport wordt gespeeld met dubbelteams op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Het racket is een kruising tussen een tennis- en squashraket, maar dan zonder snaren en met gaten geboord in het racketblad. Door het kleine racket met een relatief groot blad is de sport snel onder de knie te krijgen.

Bijzondere locaties

Sinds de start van Play Padel Club door middel van een pop-up project in Amsterdam is de vraag naar padel enorm gegroeid. Inmiddels zijn er vier vestigingen in Amsterdam, één vestiging in Groningen, één vestiging in Utrecht en ook één vestiging in Zwolle. Verder is Play Padel Club continu bezig met het zoeken naar nieuwe locaties om padelclubs te kunnen openen. Het liefst op een bijzondere plek, in het centrum. Dat is onderdeel van de visie. De sport mag gezien worden, dus liever geen baan ergens in een zaaltje, maar wel op een boot in de stadsgracht of op een dak. Of op een voor Zwollenaren bijzondere plek, met historische waarde, zoals de IJsselhallen. Die locatie heeft overigens nog een levensduur van drie jaren. Op 1 januari 2024 loopt het huurcontract van de IJsselhallen af.

Padel in Zwolle

Padel Zwolle opende in 2017 de deuren met twee banen en breidt nu uit naar vier banen. Bij tennisclub TVZ750 liggen er binnenkort twee padelbanen.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren