Marco Onderberg.
Marco Onderberg. Hans Platje

Derde seizoen voor Onderberg bij SV Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL 

Marco Onderberg blijft trainer van zondagvierdeklasser SV Zwolle. De oud-speler van de club is bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark Marslanden.

Onderberg is al bijna twintig jaren werkzaam als trainer op de amateurvelden. Hij begon bij ZAC en werkte ook met succes bij HTC en Dieze West. Voordat hij bij SV Zwolle in dienst trad, was Onderberg zeven seizoenen lang trainer van clubs buiten de stadsgrenzen. Met Onderberg eindigden de geelzwarten als zevende in het afgebroken seizoen en dit seizoen haalde het zes punten uit de eerste vier duels. 

SV Zwolle is blij met de contractverlenging. “Ook in de wedstrijdloze periode was er teamgeest te bespeuren in het jonge elftal. Het gezamenlijk opknappen van een van de kleedkamers op het sportpark is daar een mooi voorbeeld van.”

SVI door met Freie

SVI heeft het contract met hoofdtrainer Bram Freie verlengd. Freie was dit jaar de opvolger van Joram Hendriks bij de club uit Ittersum. SVI was met de nieuwe trainer voortvarend begonnen aan het eerste seizoen ooit in de oostelijke eerste klasse D. Met twee overwinningen en twee gelijke spelen stond het tweede voordat corona roet in het eten gooide. Freie was eerder trainer van Blauw Wit ‘66 en Hulzense Boys.

Hendriks heeft in SVZW een nieuwe club gevonden en treft daarmee volgend seizoen SVI, waar hij in vier seizoenen tijd twee keer mee promoveerde. Hendriks is nu nog fulltime in dienst als trainer van PEC Zwolle O16. Dat verruilt de Zwollenaar, die zelf speelde bij Alcides, Be Quick ‘28 en SVI, voor een avontuur in Wierden.