Dean Huiberts in actie tegen FC Utrecht.
Dean Huiberts in actie tegen FC Utrecht. Pedro Sluiter

PEC Zwolle verlengt ook contract van Huiberts

Sport

Een week nadat Eliano Reijnders zijn contract verlengde tot medio 2025 heeft ook Dean Huiberts bijgetekend bij PEC Zwolle. De twintigjarige middenvelder debuteerde vorig seizoen en knokte zich al gauw in de basis van het elftal van trainer/coach John Stegeman.

In 2018 maakte Huiberts de overstap vanuit de jeugd van FC Twente naar de PEC Zwolle Voetbalacademie. Omdat de speler toen nog niet speelgerechtigd kon worden gemaakt voor de club, moest Huiberts het vooral van oefenwedstrijden en trainingen hebben. Een jaar later werd zijn geduld beloond met een contract en in datzelfde jaar volgde zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de tweede speelronde op bezoek bij FC Utrecht. In het voorbije seizoen knokte de sterke middenvelder zich in het elftal en ook dit seizoen is Huiberts een vaste basiskracht.

“De club heeft mij de kans gegeven om te debuteren op het hoogste niveau van Nederland en daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor”, zegt Huiberts. “De afgelopen periode heb ik mezelf verder ontwikkeld tot waar ik nu sta, maar ik ben nog lang niet klaar hier. Daarom ben ik heel blij dat ik, net als Eliano, mijn contract heb kunnen verlengen tot de zomer van 2025.”

Mike Willems, technisch manager van de club, is content met de tweede verlenging in een week tijd: “Dean en Eliano zijn al lange tijd goede vrienden van elkaar zowel binnen als buiten de lijnen. Het is mooi dat deze twee jeugdexponenten nu in dezelfde periode hun contract voor een geruime periode verlengen. Dean heeft zich in anderhalf jaar tijd ontzettend goed doorontwikkeld. Hij is sterk, balvast en een noeste werker op het middenveld. Een speler die het publiek graag ziet. Ik wens Dean veel succes de komende jaren en hoop dat hij zich nog verder mag door ontwikkelen in het blauw en wit.”  

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45