Edwin van Nijen (links) tijdens een wedstrijd van Be Quick '28.
Edwin van Nijen (links) tijdens een wedstrijd van Be Quick '28. Mark de Rooij

Van Nijen na dit seizoen weg bij Be Quick ‘28

Algemeen

AMATEURVOETBAL

Edwin van Nijen is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Be Quick ‘28. Na vier seizoenen vindt de Zwolse oefenmeester het tijd voor iets nieuws.

Van Nijen heeft bij Be Quick al in augustus aangegeven dat dit zijn laatste seizoen zou worden. “Ik heb een heerlijke tijd gehad, maar dat moet ook zo blijven”, zegt Van Nijen. “Je hebt ook te maken met een houdbaarheidsdatum en dat ligt deels bij mezelf. Je wilt verder”, aldus de trainer die eerder werkzaam was bij Nunspeet, FC Zutphen en Go Ahead Kampen voordat hij terugkeerde bij zijn oude liefde. Van Nijen maakte als speler de hoogtijdagen van de club mee in de hoofdklasse, maar slaagde er niet in die successen als trainer te evenaren. Na een mooi eerste seizoen met winst van de derde periode ging het daarna elk seizoen iets minder. Afgelopen seizoen stond Be Quick elfde voordat de competitie werd afgebroken en dit seizoen had het drie punten verzameld in vier duels. De opleidingsclub ziet de laatste jaren steevast de betere spelers vertrekken en Van Nijen moest vrijwel elk seizoen aan een nieuw elftal bouwen. 

Van Nijen zegt een nieuwe club te kiezen ‘op gevoel’ en zoekt iets ‘dat bij hem past’. “Pas in gesprekken krijg je daar een gevoel bij”, aldus Van Nijen, die een club zoekt in Zwolle en omgeving. “Een half uur, drie kwartier rijden is de max”, zegt de Zwollenaar.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 17 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden