Trainer Henco Pullen volgt een wedstrijd van Sparta in de CALO-hal.
Trainer Henco Pullen volgt een wedstrijd van Sparta in de CALO-hal. Mark de Rooij

Sparta wil besparing zaalhuur gebruiken om leden te compenseren

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

KORFBAL

Dat de zaalcompetitie eruit is gegooid, betekent een zorg minder voor de korfbalclubs, die zich nu kunnen richten op de veldcompetitie. Sparta-voorzitter Peter van Gulik is blij dat er eindelijk duidelijkheid is.

“Het is fijn dat we nu weten waar we aan toe zijn. Je wilt de leden natuurlijk het liefst iets kunnen bieden, maar het zaalseizoen is al naar de Filistijnen en die onzekerheid is ook niks. Bovendien vroeg het ook veel van vrijwilligers, het trainen in coronatijd”, vertelt Van Gulik. De selectie trainde de laatste weken in tweetallen en daarvoor in viertallen, maar omdat de zaalcompetitie nu definitief is geschrapt, wordt daar nu ook mee gestopt, in ieder geval tot het einde van de huidige lockdown (9 februari). Wanneer de veldcompetitie precies wordt hervat, is nog niet bekend. Voor de winter zijn er al zes speelronden geweest.

Binding

Omdat er buiten veel meer mag dan binnen, laat Sparta de jeugd vanaf deze week elke zaterdag op het veld in Stadshagen trainen en partijtjes spelen. “Ook om de ouders een beetje te ontlasten op de zaterdag. Dan zijn we een soort van kinderopvang”, grapt Van Gulik. “Ondanks dat het wat koud is momenteel, zijn kinderen er toch blij mee. En de ouders ook.”

De korfbalclub hoopt op deze manier de band met, een deel van de, leden enigszins te onderhouden. Hierin schuilt volgens Van Gulik de grootste uitdaging. “Je kunt leden nu niks bieden, maar we willen volgend seizoen natuurlijk weer verder met zijn allen. Ik maak me wel zorgen over die binding. Dus misschien een keer geen contributie innen”, denkt de voorzitter, die zegt dat de club financieel niet in de problemen komt. Het voortijdig schrappen van de zaalcompetitie scheelt de vereniging een behoorlijke duit aan zaalhuur en met de trainer (Henco Pullen) zijn goede afspraken kunnen maken over (het niet volledig uitbetalen van) zijn salaris.

Victorium

Of Sparta doorgaat met de succestrainer is een zaak die deze maand aan bod komt. “We zitten nu in het traject om te peilen hoe spelers en trainer erin staan”, zegt van Gulik, die op basis van de slechte seizoenstart beseft dat de spelersgroep voor volgend seizoen wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken. Sparta heeft sinds kort een extra troefkaart in handen om spelers over te halen die stap te maken. De club wordt namelijk een vaste bespeler van de nieuwe sporthal Victorium, die schuin tegenover het PEC -stadion verrijst. “Dat geeft weer meer aantrekkingskracht. Het scheelt dat je niet meer op vier verschillende plekken zit (WRZV, CALO, Bewegingshuis en het Anker, MdR)”, weet Van Gulik.

Extra trainer

“Los van of we verder gaan met Henco, die er al vijf jaar zit, willen we wat nieuw bloed in het trainersgilde. We zijn dit seizoen voor het eerst drie keer per week gaan trainen. Dat is een forse belasting voor de hoofdtrainer. Dat moet je eigenlijk al wel gaan verdelen, dus voor volgend seizoen hopen we iemand erbij te hebben.” 

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 23 uur geleden