Olivier Duinkerken verruilt SC Genemuiden voor SVI.
Olivier Duinkerken verruilt SC Genemuiden voor SVI. SVI

SVI versterkt zich met oud-PEC Zwolle-spelers Duinkerken en Jansen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Zaterdageersteklasser SVI heeft de selectie voor volgend seizoen op peil. Tegenover het vertrek van Dani Lohman, Faisel El Atiaoui, Stef Tupker en doelman Gerjan Apperloo staat de komst van Olivier Duinkerken (SC Genemuiden) en Frank Jansen (DOS Kampen). De overige spelers hebben aangegeven de club van De Siggels trouw te blijven.

Lohman en El Atiaoui doen een stapje terug naar vierdeklasser Dieze West, Tupker heeft aangegeven na dertien seizoenen in het eerste elftal te stoppen en Apperloo is ook niet meer beschikbaar voor de hoofmacht.

Naast de al genoemde nieuwkomers zal trainer Bram Freie de beschikking hebben over een aantal verse talenten die doorstromen vanuit de jeugdopleiding.

Met Duinkerken (24) haalt SVI een veelzijdige verdediger in huis die deel uitmaakt van de eerste selectie van hoofdklasser SC Genemuiden. Hij speelde samen met Jansen (23) in de jeugd van PEC Zwolle voordat ze de overstap maakten naar Genemuiden. De afgelopen drie seizoenen kwam Jansen uit voor DOS Kampen. De aanvaller is onlangs verhuisd naar Zwolle-Zuid en wilde graag in de buurt voetballen.

Verdediger gewenst

Met de komst van beide mannen is de selectie volgens SVI compleet, al blijft er ruimte voor een defensieve versterking.

In december verlengde hoofdtrainer Bram Freie zijn contract met een seizoen terwijl assistent Roy Agten verkast naar SVZW, waar hij herenigd wordt met Joram Hendriks. 

Staf

Broertje van Joram, Jordy Hendriks, is ook komend seizoen assistent-trainer en daarnaast is het contract met keeperstrainer Raymon Thalen verlengd. Gert van der Vegt alsmede Hans Hultink, Erik Visscher en Matthijs Bremmer blijven ook actief bij SVI 1. Het medische gedeelte rondom het eerste elftal zal verzorgd worden door Lennart Kamp van Fysioplus.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59