Tom IJzerman bij Dieze West op het Hoge Laar. Volgend seizoen weet hij Marino Promes naast zich.
Tom IJzerman bij Dieze West op het Hoge Laar. Volgend seizoen weet hij Marino Promes naast zich. Foto: Mark de Rooij

IJzerman volgend seizoen met Promes bij Dieze West

Sport

AMATEURVOETBAL

Of er dit seizoen nog gevoetbald wordt is de grote vraag, maar voor volgend seizoen heeft Dieze West naast hoofdtrainer Tom IJzerman een oud-speler van FC Zwolle toegevoegd, te weten Marino Promes.

Dieze West is ambitieus en hoopt al een paar jaar de stap naar de derde klasse te maken. IJzerman zelf is bezig aan zijn derde seizoen op het Hoge Laar en heeft de selectie elk seizoen verder versterkt. Vorig seizoen leidde dat tot de winst van de eerste periode en dit seizoen was de start redelijk met zeven punten uit vier duels. Beide seizoenen zijn verpest door corona. 

IJzerman denkt met Promes het niveau van de huidige selectie, aangevuld met enkele nieuwe spelers, naar een hoger niveau te kunnen tillen. De club hoopt ook dat het met de komst van de oud-prof als assistent nog aantrekkelijker wordt voor eventueel nieuwe spelers.

Promes speelde in zijn loopbaan onder meer voor HFC Haarlem, Willem II, De Graafschap en FC Zwolle en is als jeugdtrainer al actief geweest bij Be Quick ‘28 en HTC. Promes wil nu verder in het seniorenvoetbal.

Zwolse clubs

Met de contractverlenging van IJzerman zijn op één na alle clubs in Zwolle voorzien van een trainer voor volgend seizoen. Alleen bij Ulu Spor is het nog niet duidelijk of Jan de Wolff doorgaat. De trainer uit Friesland begon dit seizoen bij de zondagvierdeklasser.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden