Vreugde bij de speelsters van Regio Zwolle Volleybal.
Vreugde bij de speelsters van Regio Zwolle Volleybal. Foto: Pedro Sluiter

Regio Zwolle Volleybal wacht in spanning af na mooie zege

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

VOLLEYBAL

Djopzz Regio Zwolle Volleybal heeft gedaan wat het moest doen om plaatsing voor de kampioenspoule van de eredivisie mogelijk te maken. Het won met 3-1 (26-24, 20-25, 25-13, 25-17) van Laudame Financials VCN en moet nu afwachten wat concurrent Eurosped morgen (zondag) doet.

De ploeg van trainer Eric Meijer had tijd nodig om de spanning van zich af te schudden en speelde eigenlijk pas in de derde en vierde set het volleybal dat het kan spelen. “Aanvallend was het in het begin wat angstig en gestresst. Er komt toch druk te staan op zo’n wedstrijd”, weet Meijer. Na twee spannende sets (26-24 en 20-25) begon Zwolle in de derde set gelijk met een sterke serviceserie. “En toen waren we vertrokken”, zag de trainer. Zwolle pakte in zowel de derde als de vierde set direct een grote voorsprong en gaf die niet meer uit handen (25-13 en 25-17).

VC Sneek blijft de Zwolse ploeg op setsaldo voor na een moeizame 3-2 overwinning op Talentteam Papendal en dus gaat het tussen Eurosped en Regio Zwolle Volleybal om de vierde en laatste plaats in de kampioenspoule.

Scenario’s

Thuis op de bank gaat Meijer er zondag eens goed voor zitten als concurrent Eurosped vanaf 15.30 uur in actie komt tegen Sliedrecht Sport, dat als nummer twee al zeker is van de kampioenspoule en weinig meer heeft om voor te spelen. Zwolle moet hopen dat Sliedrecht haar sportieve plicht vervult en op zijn minst twee sets pakt. Bij een 3-1 overwinning komt Eurosped precies naast Zwolle in zowel punten als setsaldo en wordt het dus rekenen geblazen. Dan geven de gescoorde punten van dit seizoen de doorslag.

‘We verdienen het’

Of het toetje er nu komt of niet, Meijer kijkt hoe dan ook terug op een goed eerste seizoen. “Ik vind dat wij het met een nieuw team en een volledig nieuwe staf heel goed doen. En ik vind ook dat wij op basis van het seizoen dat we draaien en de progressie die we boeken het absoluut verdienen.”

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34