Trainer John Stegeman zag PEC Zwolle voor het vijfde duel op rij niet winnen. Foto: Henry Dijkman

PEC Zwolle is de ploeg die Emmen aan eerste zege ‘helpt’

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle heeft een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden in de eredivisie. Hekkensluiter FC Emmen won met 3-2 en boekte daarmee na 22 duels zonder zege de eerste overwinning van dit seizoen.

Na drie gelijke spelen en een nederlaag (tegen FC Groningen) kon PEC een succesje wel weer eens gebruiken en de ploeg van trainer John Stegeman begon niet onaardig aan de Oude Meerdijk. Meer dan een kansje voor Virgil Misidjan leverde het overwicht niet op en gaandeweg de eerste helft nam de thuisploeg het initiatief. In de laatste tien minuten voor de pauze gebeurde er van alles.

Luka Adzic brak de ban voor Emmen waarna de wedstrijd werd stilgelegd omdat het veld volstond met rook door een vuurwerkbom. PEC kwam vijf minuten voor rust langszij toen Bram van Polen een vrije trap van Benson Manuel heel licht verlengde, maar Emmen ging toch met een voorsprong de rust in na een goal van Michael de Leeuw.

Aanvallende wissels van PEC hadden aanvankelijk weinig effect, want het was Emmen dat na zeventig minuten scoorde. De goal van de sterk spelende Jari Vlak was bijna een kopie van de 1-0; naar binnen trekken en scoren met een knap schot in de rechterhoek. Het werd nog spannend toen Yuta Nakayama twee minuten voor tijd raak kopte uit opnieuw een vrije trap van Manuel, maar ondanks een slotoffensief kwam PEC niet dichterbij dan 3-2.

FC Emmen heeft door de zege een sprankje hoop op lijfsbehoud gecreëerd en PEC Zwolle heeft nog altijd een redelijk veilige marge van tien punten op de nummers zestien en zeventien. Willem II en ADO Den Haag hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 1 uur geleden
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 uur geleden
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 uur geleden
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 21 uur geleden
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 22 uur geleden
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 23 uur geleden