Regio Zwolle Volleybal dit seizoen in actie.
Regio Zwolle Volleybal dit seizoen in actie. Foto: Pedro Sluiter

Regio Zwolle Volleybal kan zich opmaken voor kampioenspoule

Sport

Door het verlies van Eurosped hebben de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal zich geplaatst voor de kampioensgroep van de eredivisie. 

Regio Zwolle Volleybal deed gisteren wat het moest doen door geen puntverlies te lijden tegen Laudame Financials VCN (3-1 winst), maar was afhankelijk van VC Sneek en Eurosped. Sneek perste er zaterdag een 3-2 overwinning uit op Talentteam Papendal en dus nestelden de Zwolse speelsters en staf zich zondagmiddag op de bank om met spanning de wedstrijd van Eurosped te volgen. Eurosped moest met 3-0 of 3-1 winnen om Zwolle voor te blijven, maar ging er met 0-3 af tegen Sliedrecht Sport, dat als nummer twee al zeker was van de kampioenspoule. 

Blijdschap dus bij de volleybalsters, die zich kunnen gaan opmaken voor een mooi toetje na een seizoen dat met veel nieuwe speelsters en een compleet nieuwe staf vooral in het teken stond van groei. Lees meer in het bericht van zaterdag, ‘Regio Zwolle Volleybal wacht in spanning af na mooie zege’ 

Vanaf zaterdag wordt er gestreden om het landskampioenschap. Zwolle treft Apollo 8, Sliedrecht Sport en VC Sneek in een uit- en een thuiswedstrijd. De top twee van de kampioenspoule speelt de play-offs om het kampioenschap.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden