Gert Peter de Gunst behoort tot het meubilair van PEC Zwolle, maar vertrekt na dit seizoen.
Gert Peter de Gunst behoort tot het meubilair van PEC Zwolle, maar vertrekt na dit seizoen. Foto: PEC Zwolle Media/Henry Dijkman

De Gunst vindt het tijd voor een nieuwe stap en vertrekt bij PEC

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Gert Peter de Gunst stopt na dit seizoen als assistent-trainer van PEC Zwolle om naar eigen zeggen een ‘nieuwe stap te zetten’ in zijn carrière. De Zwollenaar is sinds 2013 onderdeel van de selectie in zijn huidige functie en was daarvoor als speler, jeugdtrainer en hoofd voetbalacademie bij de club actief. 

Naast zijn werkzaamheden voor de eerste selectie en voetbalacademie, stond De Gunst ook 72 wedstrijden aan het roer van Jong PEC Zwolle en slaagde hij voor de cursus Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro). Hierdoor heeft De Gunst de papieren om zelfstandig bij een betaald voetbalclub aan de slag te gaan. “Een groot gedeelte van mijn voetballeven heeft zich in Zwolle afgespeeld. Ik heb me kunnen ontwikkelen tot de trainer die ik nu ben en heb hier ontzettend fijne jaren gekend. Voor nu is de tijd gekomen om verder te kijken en een nieuwe stap te zetten”, aldus De Gunst.

“Met Gert Peter vertrekt er komende zomer een assistent-trainer met een grote staat van dienst bij de club”, zegt technisch manager Mike Willems. “We zijn hem dankbaar voor alle inzet en betrokkenheid en wensen hem veel succes in het verdere verloop van zijn trainerscarrière.”

Veelbelovend

De Gunst zag een veelbelovende voetbalcarrière in de dop geknakt door blessures. Hij kwam uit voor verschillende jeugdselecties van het Nederlands elftal en speelde drie seizoenen voor wat toen PEC Zwolle ‘82 heette, twee in de Eredivisie en één in de eerste divisie. Hij kwam daarna nog jaren in actie op het hoogste amateurniveau voor Be Quick ‘28 en Spakenburg.

Rechterhand

De Gunst was trainer van PEC Zwolle A1 voordat hij in 2012 werd toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal, waar Art Langer en Jaap Stam toen aan het roer stonden. De Gunst was hierna de rechterhand van Ron Jans, John van ‘t Schip, Jaap Stam en John Stegeman. Na het ontslag van Van ‘t Schip was hij tijdelijk hoofdtrainer.