Marc Beunk van Padel Zwolle
Marc Beunk van Padel Zwolle Foto: Pedro Sluiter

Padel Zwolle ziet PPC meer als concullega dan als concurrent

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PADEL 

Marc Beunk van Padel Zwolle voelt zich niet bedreigd door de komst van Play Padel Club in de IJsselhallen. “Als ik had verwacht dat ik de enige zou blijven in Zwolle, was ik er niet aan begonnen”, zegt de man die in 2017 de eerste padellocatie in Zwolle en omgeving opende. “Ik zie het meer als concullega dan als concurrent.”

Hij is inmiddels niet meer de enige: TC Hattem heeft twee padelbanen sinds oktober 2019 en sinds eind 2020 liggen er ook bij TVZ 750 twee padelkooien. Toch heeft Beunk nog altijd niet te klagen over de bezetting van zijn banen aan de Middenweg (inmiddels verdubbeld van twee naar vier). “Het stroomt over.” Van de coronamaatregelen heeft hij alleen maar profijt gehad. “Ik had het al druk, maar toen de teamsporten ‘eruit gingen’, werd het nog veel drukker. Voetballers zijn massaal gaan padelen. Als je balgevoel hebt, kun je binnen tien minuten padellen. Dat is ook het succes van padel.”

Padel Zwolle bleef al die tijd open, maar tijdelijk mocht er alleen één tegen één worden gespeeld. Twee tegen twee is sinds een tijdje ook weer toegestaan. “Tennis mocht, padel mocht, volgens mij mocht je nog golfen en dan hield het al snel op. Wij hebben daar wel profijt van gehad, als je daar van kunt spreken in deze rottijd”, aldus Beunk, die veel heeft gesproken over de coronamaatregelen met andere padelondernemers. Daaruit blijkt volgens hem dat de sport veilig te beoefenen is. “Er is nergens een besmetting ontstaan waardoor de hele toko dicht moest. Dat is bij niemand gebeurd, voor zover ik weet.”

Beunk heeft met Diederik Meijntjes van Play Padel Club al gesproken over een Zwols Kampioenschap. “Dat is natuurlijk promotie bij uitstek. Daarin weten we elkaar altijd te vinden. We zijn beide ondernemers”, aldus Beunk, die dus niet bang is voor de concurrentie van het grote PPC, met zes binnenbanen en vier buitenbanen. “Ik ben blij dat er zo’n fanatieke partij bij komt. Zij gaan padel nog groter maken. Ik zie het meer als concullega als concurrent.”