Aanwinst Martijn Brakke met Henk-Jan van der Veer in de businessclub van Berkum.
Aanwinst Martijn Brakke met Henk-Jan van der Veer in de businessclub van Berkum. Foto: Rainer Fröhlich

Berkum neemt spits Brakke over van Staphorst

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Berkum neemt Martijn Brakke over van Staphorst. De 35-jarige spits hoopt in Zwolle weer aan spelen toe te komen in de hoofdklasse. In Staphorst moest hij vaker dan hem lief was genoegen nemen met de reservebank. 

Volgens Brakke was er veel belangstelling voor hem nadat hij bekend had gemaakt uit te kijken naar een andere club. “Ik heb voor Berkum gekozen vanwege het totale plaatje: het is een mooie club, we hebben een goed gesprek gehad en ik woon in Zwolle. Berkum is natuurlijk ook geen onbekend terrein, ik heb er veel tegen gespeeld en een goede indruk gekregen. Natuurlijk krijg ik ook hier concurrentie maar daar ben ik niet bang voor, ik ken mijn kwaliteiten.”

Met Martijn Brakke haalt Berkum een ervaren spits met scorend vermogen in huis. In zijn achttien seizoenen in de hoofdmacht van Staphorst scoorde de aanvalsleider liefst 207 keer in competitieduels en met beker- en nacompetitiewedstrijden erbij komt zijn totaal zelfs boven de 300 doelpunten.

Tweede (aanvallende) versterking

Brakke is voor Berkum de tweede versterking van buitenaf. Eerder werd al bekend dat aanvaller Boy Boeloerditi de komende twee seizoenen voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra gaat spelen. Uit de eigen jeugd wordt keeper Jasper de Visser aan de eerste selectie toegevoegd.

Een aantal selectiespelers van VV Berkum had al een meerjarige verbintenis en recent tekende ook een flink aantal anderen bij voor het nieuwe seizoen. Hierdoor hebben nu in totaal zestien spelers van de huidige hoofdmacht toegezegd in 2021-2022 weer voor de Zwolse hoofdklasser uit te zullen komen. 

Viertal vertrekt

Van de huidige groep gaat verdediger/middenvelder Jason Huisman naar Olde Veste ’54, spits Jonathan van Marle verkast naar IJVV, middenvelder Niek Telgen naar ASVD en keeper Nick Bongers naar Be Quick ‘28.