SVI hoopt in mei/juni WVF en vier Kamper clubs te ontvangen op sportpark De Siggels.
SVI hoopt in mei/juni WVF en vier Kamper clubs te ontvangen op sportpark De Siggels. Foto: Pedro Sluiter

Zwolse voetbalclubs geven voorkeur aan ‘eigen’ regionale competities boven KNVB Regio Cup

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Nadat de KNVB bekendmaakte dat de competities definitief niet worden hervat en er net als vorig seizoen geen promotie/degradatie plaatsvindt, is het de vraag hoe de clubs het seizoen gaan afronden als er weer gevoetbald mag worden. Het alternatief van de voetbalbond is de Regio Cup, maar bijvoorbeeld SVI en WVF geven de voorkeur aan hun eigen kleine competitie, met vier Kamper verenigingen. 

“We hebben contact gehad met de andere clubs (DOS Kampen, Go Ahead Kampen, KHC, IJVV en WVF) en hebben afgesproken dat we gewoon onze eigen competitie gaan spelen. Dat kun je ook aangeven bij de KNVB”, zegt SVI-trainer Bram Freie. Het is volgens Freie alleen nog de vraag waar organisatorisch de verantwoordelijkheid komt te liggen. “Maar dat wij met deze zes clubs tegen elkaar gaan spelen staat vast.”

Een belangrijke vraag voor deze clubs is met welke selecties zij deze ‘IJssel’-competitie in mei/juni gaan spelen.

Freie heeft hier ook nog geen antwoord op. “Het heeft mijn voorkeur om het als een soort voorbereiding op volgend seizoen te zien. En dus met de nieuwe selectie. Dan doe je het ergens voor. Maar we willen ook op een goede manier afscheid nemen van spelers die vertrekken. Ondanks dat het een rare tijd is, is dat wel belangrijk. Maar het is nog ongewis”, aldus de trainer van de eersteklasser.

Het ‘nadeel’ van deelname aan de door KNVB gelanceerde Regio Cup is dat clubs daar moeten aantreden met de selectie van dit seizoen. “Dat is wel een nadeel aan het plan van de KNVB”, vindt ook trainer Arno Hoekstra van hoofdklasser Berkum, dat was uitgenodigd om een competitie te spelen met WHC, Staphorst, Urk, SC Genemuiden en Flevo Boys. “Dat hebben we toegezegd. Ik weet niet waar de KNVB mee komt, maar in principe staat we daar nog achter. Mooie clubs, een mooi niveau, in de buurt. Dat hebben WHC en Genemuiden prima opgezet.”

Hoekstra ziet de wedstrijden in mei en juni als noodzakelijk met het oog op volgend seizoen, helemaal gezien het feit dat de KNVB het seizoen 2021/2022 een week eerder laat beginnen dan normaal. “Dat betekent dat je een week minder voorbereiding hebt. Na zo’n voetbaljaar is dat niet wenselijk natuurlijk. De tijd die je die dan hebt, in mei/juni, wil je daar het liefst voor gebruiken”, zegt Hoekstra, die vreest voor blessures wanneer er niet genoeg voorbereidingstijd komt.

ZAC en Be Quick ‘28

Tweedeklassers ZAC en Be Quick ‘28 geven ook nog altijd de voorkeur aan het eerder gemaakte plan om een halve competitie te spelen met DESZ, ASC ‘62, De Weide, FC Meppel, Vroomshoopse Boys en d’Olde Veste ‘54. Hier wordt vanaf 1 mei tot en met 12 juni een halve competitie afgewerkt.

‘Moet je met huidige groep doen’

ZAC-trainer John Beijen vindt dat die wedstrijden ‘gewoon’ met de huidige selecties moeten worden afgewerkt. “Je hebt ook nog de trainer van dit seizoen. Ik denk niet dat je dat door elkaar heen moet laten lopen. Dat moet je gewoon doen met de huidige groep. Afscheid nemen van iedereen is ook belangrijk”, aldus Beijen, die ZAC na vier seizoenen verruilt voor zondagclub Wijhe ‘92.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43