Wilco Gerritsen
Wilco Gerritsen Be Quick '28

Be Quick ‘28 neemt Gerritsen over van WVF

Sport

AMATEURVOETBAL

Be Quick ‘28 heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Wilco Gerritsen. Een transfer binnen de stadsgrenzen aangezien de aanvaller, die opgroeide in Heino, de afgelopen twee seizoenen voor stad- en klassegenoot WVF uitkwam. 

Gerritsen (29) is een aanvaller, maar moet het niet hebben van zijn doelpunten. Zijn wapens zijn snelheid en een goede trap/voorzet. Doelpunten maken is meer besteed aan tweelingbroer Robin, die al 72 competitiedoelpunten maakte voor zondagclub vv Heino. Wilco zelf speelde zeven seizoenen in het eerste van Heino, waarmee hij promoveerde naar de eerste klasse, voordat hij ging spelen in de tweede klasse H op zaterdag. In het dagelijks leven werkt Wilco als arbeidsbemiddelaar, het plaatsen van professionals bij gemeentelijke instellingen. . 

Gerritsen, woonachtig dicht bij de Zwolse binnenstad, kwam via Frank Oosterhof in contact met Be Quick. Daarna volgde er een gesprek op het thuisadres van de nieuwe trainer, Marcel Boudesteyn. “Frank was ik al vaak tegengekomen op de voetbalvelden, van jongs af aan. Dan is het contact snel gelegd.”

Na doelman Niek Bongers, afkomstig van Berkum, is Gerritsen de tweede aanwinst voor de selectie van Boudesteyn.