Het Mac3Park stadion van PEC Zwolle
Het Mac3Park stadion van PEC Zwolle Foto: Mark de Rooij

PEC Zwolle nipt onderuit tegen ADO Den Haag in matig duel

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle is met lege handen achtergebleven na het duel tegen ADO Den Haag. De voorlaatste thuiswedstrijd ging met 0-1 verloren.

De eerste kans in de wedstrijd was voor PEC. Een inzet van Pelle Clement vloog net naast het doel. In de twaalfde minuut had Omobolaji Adekanye een zeer belangrijke actie in huis voor de bezoekers. Hij trok naar binnen en schoot raak. PEC-keeper Xavier Mous ging bij dit doelpunt niet geheel vrijuit.

De actie van Adekanye kan achteraf worden gezien als een van de hoogtepunten in dit duel. Er viel maar weinig te beleven. PEC Zwolle was voor rust twee keer gevaarlijk. Slobodan Tedíc kwam in kansrijke positie net tekort en een schot van Kenneth Paal ging naast.

In de tweede helft was de ingevallen Immanuel Pherai nog dichtbij de gelijkmaker. Hij raakte de paal. Verder kon PEC nauwelijks iets creëren. De bezoekers hoefden niet zo nodig met een voorsprong op zak, zodat ook de tweede helft niet kon boeien. Met de 0-1 overwinning pakte ADO Den Haag drie heel dure punten in de strijd tegen degradatie en daarmee werd de ploeg rijkelijk beloond. Eigenlijk verdiende deze matige wedstrijd geen winnaar.

PEC Zwolle speelt donderdag de uitwedstrijd bij PSV (14.30 uur). Komende zondag sluit de ploeg de competitie af met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.