Algemeen manager Jeroen van Leeuwen op het veld dat er piekfijn bijligt. 'Dat is ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven.'
Algemeen manager Jeroen van Leeuwen op het veld dat er piekfijn bijligt. 'Dat is ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven.' Foto: Hans Smit

Uitzwaaiwedstrijd Nederlandse voetbalvrouwen in stadion PEC Zwolle

Sport

VOETBAL

Het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle is op zaterdag 3 juli (15.00 uur) het decor van de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. 

Het is de eerste voetbalwedstrijd in Nederland die weer voor volle tribunes gespeeld mag worden. De Oranje-vrouwen nemen het op tegen Zuid-Afrika voordat op 6 juli wordt afgereisd naar Tokyo, waar het team van bondscoach Sarina Wiegman gaat strijden voor olympisch goud. Dat de KNVB het Zwolse stadion heeft gekozen voor de uitzwaaiwedstrijd is volgens Jeroen van Leeuwen, manager algemene zaken van PEC Zwolle, geen toeval. “Ons veld ligt er al tijden piekfijn bij en dat is ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven”, zegt Van Leeuwen. “Ook voor de stad en regio is dit natuurlijk prachtig. Het vrouwenvoetbal in Nederland en zeker in de regio Zwolle zit in de lift. Een wedstrijd van Oranje geeft dat zeker een extra boost.” 

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 12,50,- en kunnen aangeschaft worden via de ticketshop van de KNVB. Oranje Clubcardhouders krijgen voorrang en als er daarna nog kaarten beschikbaar zijn, gaan deze op woensdag 23 juni vanaf 09.00 uur in de vrije verkoop.