Gervane Kastaneer is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle.
Gervane Kastaneer is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle. Foto: Raymond Smit (PEC Zwolle Media)

‘Kastaneer past uitstekend in het voetbal dat wij willen spelen’

· leestijd 1 minuut Sport


 

PEC ZWOLLE 

PEC Zwolle heeft met Gervane Kastaneer een ervaren, veelzijdige aanvaller in huis gehaald.  De 25-jarige Kasteneer tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. 

Kastaneer speelde het afgelopen half jaar voor Hearts of Midlothian in de Schotse eerste divisie. Hij werd gehuurd van Coventry City, een club uit de Engelse Championship. Voor zijn tijd in het Verenigd Koninkrijk speelde de international van Curaçao achtereenvolgens voor FC Dordrecht, ADO Den Haag en het Duitse 1. FC Kaiserslautern.

“Met deze overstap ben ik heel blij. PEC Zwolle is een mooie club en ook van Gustavo Hamer, teamgenoot bij Coventry City, hoorde ik goede verhalen”, laat Kasteneer in een eerste reactie weten. “Mijn positieve gevoel werd versterkt door de gesprekken met de trainer en technisch manager, waarna het voor mij een makkelijke keuze was om voor PEC Zwolle te kiezen. Het komende seizoen wil ik belangrijk zijn voor het team met doelpunten en assists, ik kan daarbij niet wachten om voor het eerst met volle tribunes in het MAC3PARK stadion te spelen.”

Technisch manager Mike Willems weet dat PEC met Kasteneer een veelzijdige aanvaller in huis heeft gehaald. “Met Gervane voegen we een aanvaller toe die op alle drie de posities voorin uit de voeten kan. Hij is fysiek sterk en heeft een constante drang naar voren. Daarmee past hij uitstekend in het voetbal dat wij komend seizoen willen spelen. Vanwege de geplande maar inmiddels geannuleerde deelname van Curaçao aan de Gold Cup heeft de formele afwikkeling van de overeenkomst wat langer op zich laten wachten. Wel ben ik content dat hij zich nu per direct bij de selectie voegt en in die hoedanigheid nog een groot gedeelte van de voorbereiding meepakt.”