Diederik Boer, als doelman gestopt in 2019, is de nieuwe keeperstrainer van PEC Zwolle.
Diederik Boer, als doelman gestopt in 2019, is de nieuwe keeperstrainer van PEC Zwolle. PEC Zwolle Media

Boer volgt Storm op als keeperstrainer bij PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Diederik Boer gaat aan het werk als keeperstrainer van PEC Zwolle, de club waarvoor hij maar liefst 334 keer het doel verdedigde. De oud-doelman, veertig jaar inmiddels, komt over van de voetbalacademie. 

Boer zette na het seizoen 2018/2019 een punt zette achter zijn eigen keeperscarrière en was daarna werkzaam bij de PEC Zwolle voetbalacademie/jeugdopleiding. Hij neemt de plek als keeperstrainer in van Storm, die op zijn beurt aan de slag gaat bij de voetbalacademie. Technisch manager Mike Willems is lovend over Storm. “Het feit dat nagenoeg elke doelman die onder hem trainde ontwikkeling doormaakte en daadwerkelijk beter werd, zegt wat dat betreft alles.”

Volgens Willems is Boer na twee jaren bij de academie klaar voor een stap naar het eerste elftal. “Zowel de jeugdkeepers als andere trainers van de voetbalacademie zijn zeer over hem te spreken en zelf heb ik hem ook ontzettend betrokken en gedreven aan het werk gezien. Het is nu zaak voor Diederik om al zijn ervaring en vaardigheden over te dragen aan de keepers van onze hoofdselectie.”

Dat Boer na zijn actieve carrière als keeperstrainer aan de slag is gegaan heeft Willems niet verbaasd. “In zijn tijd als doelman was hij ook altijd al bezig met het coachen en aansturen van medespelers.”

Boer is geboren in Emmeloord en kwam in zijn jeugd uit voor Flevo Boys voordat hij werd gescout door FC Zwolle. Hij verdedigde vanaf het seizoen 2002/2003 334 keer het Zwolse doel en won onder andere de KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en de Jupiler League. Ook stond hij op het veld bij de Europa League-wedstrijden van de Blauwvingers tegen Sparta Praag. Vlak daarna stapte hij over naar Ajax. Namens de Amsterdammers speelde Boer 11 officiële wedstrijden. In de zomer van 2017 streek de doelman weer in Zwolle neer waar hij nog twee seizoenen actief was. 

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16