Technisch manager Mike Willems met aanwinst Kostas Lamprou.
Technisch manager Mike Willems met aanwinst Kostas Lamprou. PEC Zwolle Media

Lamprou nieuwe doelman van PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Met de komst van Kostas Lamprou heeft PEC Zwolle de beoogde eerste doelman voor volgend seizoen in huis. De 29-jarige Griek komt over van RKC Waalwijk. 

Bij RKC miste hij afgelopen seizoen geen minuut, hield de doelman vijf keer ‘de nul’ en keerde hij drie strafschoppen. In Zwolle tekent de sluitpost een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Voor zijn jaar bij RKC Waalwijk speelde Lamprou bij Feyenoord, Willem II, Ajax en Vitesse. In totaal staat zijn teller op 178 officiële wedstrijden onder de lat. Ook kwam hij in het verleden veertien keer uit voor Jong Griekenland.

“Na een goed seizoen in Waalwijk is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten. In de loop der jaren heb ik vaak tegen PEC Zwolle gespeeld en zowel binnen als buiten de lijnen vind ik dit een hele mooie club”, zegt Lamprou over zijn komst naar Zwolle. “De support vanaf de tribunes is zowel bij thuis- als uitwedstrijden fanatiek en op de inmiddels prachtige grasmat wordt verzorgd voetbal gespeeld. Ik kijk uit naar mijn tijd hier en kan niet wachten om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.”

Volgens technisch manager Mike Willems heeft de RKC-doelman zich het afgelopen seizoen in de kijker gespeeld. “Onder meer door zijn uitstekende reflexen, meevoetballende kwaliteiten, de passie waarmee hij in het doel staat en de punten die hij voor RKC heeft gepakt. Daarnaast is Kostas een geroutineerde keeper in de eredivisie en dus weet hij als geen ander wat er van hem en de groep gevraagd wordt om tot prestaties te komen.”     

Mous niet goed genoeg bevonden

Michael Zetterer begon in het afgelopen seizoen onder de lat bij PEC, maar werd halverwege het seizoen teruggehaald door zijn werkgever Werder Bremen. Xavier Mous keepte in het restant van het seizoen, maar maakte niet genoeg indruk om een nieuw contract af te dwingen. Blijft over Mike Hauptmeijer, die met een nog te halen keeper de strijd moet aangaan voor de rol van reservedoelman.

Misidjan naar Twente

Na het opnieuw vastleggen van Slobodan Tedic, op huurbasis, is Lamprou de eerste echte nieuweling voor het komende seizoen. PEC was ook graag verder gegaan met Virgil Misidjan, die van FC Nürnberg werd gehuurd in de tweede seizoenshelft. De vleugelaanvaller die in Zwolle een prima indruk maakte was transfervrij en heeft inmiddels voor twee seizoenen getekend bij het FC Twente van Ron Jans.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden