Noah Dahlman was met 20 punten wederom de best scorende speler voor Landstede.
Noah Dahlman was met 20 punten wederom de best scorende speler voor Landstede. Archieffoto: Pedro Sluiter

Landstede Hammers naar laatste vier play-offs

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

Landstede Hammers heeft de halve eindstrijd bereikt van de play-offs om de landstitel. De Zwolse ploeg klopte Zeeuw & Zeeuw Feyenoord ook in eigen huis, met 83-82.

In dit aparte seizoen waarin door corona alles anders is dan normaal worden er in de kwartfinales van de play-offs slechts twee duels gespeeld. Een uit- en een thuiswedstrijd, waarin ieder puntje telt. Door de verrassend ruime zege in Rotterdam (76-97) stond Landstede echter al met één been in de halve finales. 

In het derde kwart van de thuiswedstrijd kwam die halve finaleplaats even in gevaar. De bezoekers hadden 15 van de 21 punten achterstand goed gemaakt voordat de nog altijd regerend landskampioen opstond. Landstede boog de achterstand in het laatste kwart om in een voorsprong en stapte voor de tweede keer als winnaar van het veld. 

Dahlman weer op stoom

Noah Dahlman was net als zaterdag in Rotterdam (27 punten) op dreef. Niet alleen was de Amerikaan met 20 punten de best scorende speler, maar hij tekende ook nog eens voor 8 verdedigende rebounds en 2 assists. Landgenoot Jhonathan Dunn was goed voor 16 punten.

ZZ Leiden volgende horde

Voor een plek in de finale neemt Landstede het op tegen de nummer één van de reguliere competitie, ZZ Leiden. Deze halve finales zijn een best of three, waarbij Leiden het thuisvoordeel heeft. Landstede reist zaterdag (15 mei) af naar de Vijf Meihal en speelt dinsdag thuis. De eventuele derde wedstrijd is dan, in Leiden, op donderdag 20 mei. In de andere halve eindstrijd staan Donar (Groningen) en Heroes Den Bosch tegenover elkaar.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59