Trainer Arno Hoekstra tijdens de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen.
Trainer Arno Hoekstra tijdens de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. Foto: Hans Smit

Berkum wil ondanks korte voorbereiding weer om de prijzen spelen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

AMATEURVOETBAL

Op 28 augustus staat voor Berkum de eerste competitieronde op de rol. In de hoofdklasse B is in eigen huis AZSV de eerste tegenstander. Trainer Arno Hoekstra over de naweeën van de coronaperiode, de korte voorbereiding en zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen.

“Machteloos. Dat is misschien wel het beste woord als ik over de achterliggende periode praat. Het was helemaal nieuw, die coronaperikelen. Dan heeft niemand zomaar een oplossing voorhanden. Maar het was wel vervelend, zeker toen er een splitsing moest worden gemaakt tussen de leeftijdsgroepen. De groep ‘27 plus’ werd steeds strammer, de jongeren fitter. Lastig hoor. Beide groepen kregen afzonderlijk ‘huiswerk’ mee. Het was vooral in de spelersgroep echt behelpen.”

Beroerde tijd

“Voor de clubs met al die vrijwilligers was het natuurlijk helemaal een beroerde tijd. En ook voor de KNVB. Na overheidsmaatregelen liepen zij natuurlijk ook achter de muziek aan. Achteraf bezien had de KNVB zich wat soepeler op kunnen stellen. Iedere club wilde graag in een eerder stadium met de nieuwe selectie aan de slag. Maar daar was de bond toch wat star in. Vervelend, zeker voor spelers die vertrekken of nieuw komen bij een club.”

Korte voorbereiding

“Toen de competitie in oktober werd afgebroken, stonden we bovenaan. Het is dan gemakkelijk om jezelf tot kampioenskandidaat uit te roepen. Met deze selectie moeten we wel om de prijzen kunnen strijden. We gaan niet voor de zesde plek. Er zijn echter wel kapers op de kust. Een club als Eemdijk heeft zich goed versterkt. En wat gaat Genemuiden doen? Bovendien ben ik benieuwd hoe de ploegen uit Noord-Holland zoals Swift en Volendam ervoor staan. De voorbereiding is natuurlijk kort. Ik had graag gezien dat de aanvang van de competitie veertien dagen later was geweest. Clubs uit de lagere regionen zijn nog niet of nauwelijks begonnen, daarom kun je alleen tegen hoofdklassers, divisieclubs of sommige eersteklassers oefenen.”

‘Dertigers zijn het fitst’

“Ik ben tevreden met mijn selectie. Spelers als Jason Huisman, Jonathan van Marle en Kelvin Groothand vertrokken. Met de komst van onder meer Boy Boeloerditi, Martijn Brakke en aanvulling van jongens uit eigen gelederen staan we er goed voor. Ja, ik heb spelers in mijn groep die ruim de dertig zijn gepasseerd. Dat zegt me niets. Juist die mannen zijn op dit moment het fitst van de hele groep.

Tegen VVOG (zaterdag, 1-3 verlies, HB) speelden we een prima eerste helft waarin Martijn Brakke scoorde. Daarna werd het ook door het vele wisselen rommeliger aan onze kant. VVOG is derde divisionist en een goede tegenstander. Dit was al hun vijfde oefenduel. Ik weet zeker dat we ondanks de korte aanloop op 28 augustus klaar zijn voor de competitie. En we mogen gelukkig weer, dat is voor iedere voetballiefhebber wel het belangrijkste.”

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27