Robert Schonewille passt.
Robert Schonewille passt. Foto: Pedro Sluiter

Berkum doet zichzelf tekort met 0-0 tegen AZSV

AMATEURVOETBAL

Berkum is de competitie begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen AZSV. De Zwolse hoofdklasser deed zichzelf vooral voor de pauze tekort; het miste de scherpte en af en toe wat mazzel bij het afronden.

Na een kwartiertje spelen leken de Zwollenaren op voorsprong te komen. Ivar Nijboer drukte af na voorbereidend werk van Chris van der Meulen, maar keeper Bonne Jansen haalde de bal stijlvol uit de bovenhoek. Nadat Martijn Brakke naast het het Aaltense doel knalde had de openingsgoal ook maar zo op naam van de bezoekers kunnen komen. Joost Rasing kwam na een snelle uitval in vrije positie voor het Berkum-doel, maar stuitte op keeper Huib Veurink.

Chris van der Meulen was in de eerste helft nog het dichtstbij; na een lange pass van verdediger Dennis Horstman schoot de aanvaller net naast naast en nog geen vijf minuten later ketste een schot van Van der Meulen via de lat over. Omdat keeper Bonne Jansen vlak vóór rust ook een inzet van Nijboer onschadelijk maakte bleef het 0-0.

In de tweede helft oogde het allemaal wat minder bij Berkum, dat het tempo liet zakken en zich meer onder druk liet zetten door het op de counter spelende AZSV. Daar kwam lange tijd niet al te veel gevaar uit, maar een kwartiertje voor het slot kwamen de Zwollenaren goed weg toen een kanonskogel van Niek te Veluwe maar nét over de bovenhoek van het Berkum-doel scheerde.

Niet te passeren

De sterk keepende Bonne Jansen, normaliter reservedoelman bij AZSV, bleek in de slotfase nog maar eens een niet te passeren station. Drie minuten voor het slot bokste hij een vrije trap van Robert Schonewille knap weg en een minuut later maakte hij een kopbal van Frank van der Burg op miraculeuze wijze onschadelijk.

“We begonnen goed, met twee of drie goede mogelijkheden, maar in de tweede helft werd het minder van onze kant,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Competitiestart

Vier weken na de competitiestart in de hoofdklasse beginnen de lager spelende clubs aan de competitie, in het weekeinde van 25/26 september.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11