Chris van der Meulen snelt een tegenstander voorbij.
Chris van der Meulen snelt een tegenstander voorbij. Foto: Rainer Fröhlich

Berkum verliest ook derde oefenwedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Berkum ook het derde oefenduel verloren. De nederlaag tegen Rohda Raalte kwam ongelukkig tot stand.

De Zwolse hoofdklasser is nu twee weken in training en is logischerwijs nog zoekende naar de juiste vorm. Het inpassen van nieuwe spelers kost tijd en de ploeg van trainer Arno Hoekstra heeft nog twee weken voordat (op 28 augustus) het nieuwe seizoen in de hoofdklasse B van start gaat met een thuiswedstrijd tegen AZSV. 

Berkum verloor de eerste twee oefenduels van VVOG (1-3) en SV Huizen (0-1) en ging zaterdagmiddag met 2-1 onderuit in Raalte tegen zondageersteklasser Rohda Raalte.

In de openingsfase behoedde Berkum-keeper Huib Veurink zijn club met een knappe actie voor een vroege achterstand, maar even later had hij alsnog het nakijken. Rohda-middenvelder Lars van Schooten zag dat de Zwolse sluitpost ver voor zijn doel stond, haalde van flinke afstand uit en zag de bal in het net ploffen: 1-0.

Berkum richtte zich snel op want vijf minuten later stuurde Hermen Dam met een uitstekende pass Chris van der Meulen de diepte in. De Zwolse linkerspits bediende vervolgens Roy van der Stouwe, die vrij voor het Raalter doel geen fout maakte en voor de 1-1 zorgde. Martijn Brakke had Berkum nog voor rust aan een voorsprong kunnen helpen, maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt.

Scherpte ontbrak

De na rust in het veld gekomen doelman Stue Hendrikse hield Berkum kort na de pauze op de been, maar daarna was het lange tijd éénrichtingsverkeer naar het Rohda-doel. Berkum creëerde mogelijkheden, onder meer door een aantal fraaie passeeracties van aanvaller Serge Nap, maar in de afwerking ontbrak steeds de nodige scherpte.

Kater

Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien totdat Deniz Sahbaz twee minuten voor tijd totaal ongedekt de 2-1 kon binnenkoppen. Berkum verzuimde in te grijpen. Dat zorgde voor een kater bij de Zwolse hoofdklasser, die er mede door persoonlijke fouten dus ook in het derde oefenduel bekaaid vanaf kwam.

Berkum komt dinsdag om 20.00 uur in Steenwijk in actie tegen gastheer d’Olde Veste ‘54, in het toernooi om de Steenwijker Toren Cup. De andere deelnemers aan dit ‘vierluik’ zijn Alcides en Buitenpost. Op zaterdag 21 augustus volgt vanaf 16.00 uur de finaleronde van dit toernooi.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden