WVF hoopt op 3 juli SVI te ontvangen op sportpark De Weide Steen.
WVF hoopt op 3 juli SVI te ontvangen op sportpark De Weide Steen. Foto: Pedro Sluiter

Oefenduel WVF-SVI markeert het ‘we mogen weer-gevoel’

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

De oefentoernooien die de zes hoogst spelende Zwolse clubs op het programma hadden staan gaan niet door, maar SVI en WVF hopen op 3 juli wel tegen elkaar te kunnen oefenen. Zoals het nu lijkt komen de versoepelingen niet vroeg genoeg voor een treffen tussen Z.A.C. en SVI (26 juni). Hoofdklasser Berkum speelt voor de zomerstop sowieso geen wedstrijden.

De Zwolse club zou in mei/juni meedoen aan een regionaal toernooi met andere hoofdklassers, opgezet door SC Genemuiden en WHC, maar dat werd afgelast. Trainer Arno Hoekstra kiest ervoor om geen oefenduels te spelen in juni of juli. Zoals het er nu naar uitziet mogen er vanaf 30 juni weer wedstrijden worden gespeeld, maar voor Berkum is de vakantie dan al begonnen. “Ik denk dat iedereen wel toe is aan een goede vakantie. Dat is voor ons belangrijker (dan nog een oefenwedstrijd spelen voor de zomerstop).”

De ploeg van Hoekstra start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 31 juli. De eerste oefenwedstrijd is op zaterdag 7 augustus tegen VVOG. Verder speelt Berkum in de aanloop naar het volgende seizoen tegen SV Huizen (10 augustus thuis), ROHDA Raalte (14 augustus uit) en het Steenwijker Torentoernooi met een wedstrijd op 17 en 21 augustus. De laatste wedstrijd voor de competitiestart (28 augustus) is vier dagen daarvoor tegen eersteklasser Go Ahead Kampen.

WVF gaat op 15 juni al met de nieuwe groep van start. De tweedeklasser wil in een oefenwedstrijd tegen SVI op 3 juli nog wel afscheid nemen van Jari Bezembinder, Bjorn Rellum, Wilco Gerritsen en Stan Peppelenbos. “We hopen en rekenen erop dat we 3 juli kunnen spelen. Iedereen snakt ernaar. Dan kan het terras ook open en kun je met een mooie wedstrijd afscheid nemen van een aantal jongens”, kijkt WVF-trainer Marcel van der Steege vooruit.

SVI heeft al afscheid genomen van de uittreders en gaat zaterdag met de groep van volgend seizoen van start. In dat nieuwe seizoen verwacht de eersteklasser wederom uit te komen in de oostelijke afdeling. In het seizoen 2019/2020 speelde SVI als kersvers eersteklasser in ‘noord’.

Afscheid Beijen en Van Nijen na vier seizoenen

Edwin van Nijen heeft al afscheid genomen van Be Quick ‘28 en traint sinds 22 mei zijn nieuwe club Zwart Wit ‘63. “Mooie woorden, en een shirt in een mooie lijst”, kreeg Van Nijen bij zijn afscheid, hoewel er van dat laatste niet echt sprake is voor de Zwollenaar. “Ik blijf daar toch wel komen”, zegt de man die als speler (zes seizoenen) en trainer (vier seizoenen) de club diende.

Be Quick ‘28 zou net als Z.A.C. meedoen aan een regionaal toernooi opgezet door DESZ. Op dit moment staan er geen oefenduels voor beide ploegen op het programma, ervan uitgaande dat het treffen tussen Z.A.C. en SVI (26 juni) te vroeg komt). John Beijen neemt deze week afscheid van Z.A.C. na vier seizoenen. De trainer doet dat met gemengde gevoelens. Hij werd kampioen in de derde klasse en kampte daarna met twee voortijdig afgebroken seizoenen. “De vooruitgang en progressie die we hebben geboekt, hebben we niet kunnen verzilveren. We hadden de boel goed voor elkaar en hadden een veelbelovende start van dit seizoen. Het is jammer dat je daar niet het resultaat van kunt zien.”

Regiocup jeugd

Door de Regiocup voor senioren is al een streep gezet, maar de jeugd mag zich opmaken voor een mooi slot van het seizoen. De KNVB organiseert namelijk de Regiocup voor jeugdteams en deze gaat zaterdag van start.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02