Hoofdbrekens voor PEC Zwolle-trainer Art Langeler na de vijfde nederlaag op rij. Foto: Pedro Sluiter

Negatief record PEC Zwolle na vijfde verlies

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Met een 1-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles vestigde PEC Zwolle een negatief record. Nota bene tegen de rivaal uit Deventer kreeg de slechte seizoenstart een nieuwe dimensie; niet eerder verloor een ploeg in de eredivisie de eerste vijf wedstrijden zonder een doelpunt te maken.

Na de kansloze, maar acceptabele 0-2 nederlaag tegen Ajax zei trainer Art Langeler dat de wedstrijden waarin PEC punten moet gaan pakken eraan kwamen. In de IJsselderby die voor het eerst sinds 2017 op het programma stond was het echter Go Ahead Eagles dat PEC achteruit drong en voordat de wedstrijd voor het eerst werd stilgelegd al meer dan eens dichtbij de 1-0 was.

Na een half uur spelen werd de wedstrijd kort stilgelegd nadat er stoeltjes op het veld waren gegooid vanuit het vak met Zwolse supporters. In de eerste helft lastte scheidsrechter Blom nogmaals een korte pauze in vanwege vuurwerk afgestoken achter het doel van Kostas Lamprou, die de bezoekers op de been hield. Aan het begin van de tweede helft dacht PEC een penalty te krijgen, maar de beslissing van Blom op de bal op de stip te leggen werd teruggedraaid door de VAR. Een kwartier voor tijd viel de verdiende 1-0 na een knappe Eagles-aanval afgerond door invaller Giannis Botos.

Veel tijd om te treuren is er niet want deze woensdag staat de wedstrijd tegen Sparta al op het programma. In het eigen MAC3Park Stadion hoopt PEC Zwolle vanaf 21.00 uur het tij te keren.