PEC Zwolle Vrouwen afgelopen seizoen in actie tegen Ajax op het veld van Be Quick '28.
PEC Zwolle Vrouwen afgelopen seizoen in actie tegen Ajax op het veld van Be Quick '28. Foto: Pedro Sluiter

Zonder Blom is PEC Zwolle Vrouwen helemaal piepjong

Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Minder dan een week voor de start van het eredivisieseizoen is PEC Zwolle Vrouwen haar meest ervaren speler kwijt geraakt. De Belgische Jassina Blom verruilt PEC voor UDG Tenerife, dat uitkomt op het hoogste niveau in Spanje.

PEC wil een vervanger voor de middenvelder halen, maar het is de vraag of dit al lukt voor de eerste competitiewedstrijd van aanstaande vrijdag. Afgelopen seizoen kwam Blom tot negentien optredens, waarvan achttien als basisspeelster, en maakte zij vier doelpunten. Blom kwam een jaar geleden transfervrij over vanuit Gent en had nog een doorlopende verbintenis in Zwolle. PEC ontvangt daarom een transfervergoeding van Tenerife.

Met haar 26 jaar was Blom de meest ervaren speler van trainer Joran Pot, die nu dus met een extreem jonge spelersgroep aan het seizoen gaat beginnen. Vrijdagavond is de eerste wedstrijd, op bezoek bij PSV, de runner-up van afgelopen seizoen.

PEC speelde zaterdag in de laatste oefenwedstrijd 2-2 tegen het Duitse Rot Weiss Essen. Marit Auee en Evi Maatman scoorden voor Zwolle. Auee is samen met Lucia Darnoud deze zomer erbij gekomen. Maar liefst tien speelsters vertrokken.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden