Daishawn Redan tekent op huurbasis voor PEC Zwolle.
Daishawn Redan tekent op huurbasis voor PEC Zwolle. PEC Zwolle Media

PEC Zwolle versterkt zich op de valreep met twee aanvallers

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

De noodzaak was groot voor PEC Zwolle om zich na de tegenvallende competitiestart te versterken en op de dag van de transferdeadline heeft de club twee aanvallers binnen gehaald, Luka Adzic en Daishawn Redan.

Met name in aanvallend opzicht was de roep om versterkingen groot, want dat daar de achilleshiel ligt van dit PEC Zwolle is wel duidelijk. Een waslijst aan aanvallers liep na het vorige seizoen de deur uit en daarvoor kreeg PEC maar weinig terug. Slobodan Tedic kon opnieuw worden gehuurd van Manchester City en verder wordt veel verwacht van Chardi Landu en Samir Lagsir, maar dan meer op de lange termijn. Aanwinst Gervane Kastaneer maakt geen geweldige indruk en dan raakte Pelle Clement afgelopen weekeinde ook nog eens geblesseerd. 

Aanvallend krijgt de ploeg tot dusverre nauwelijks iets gedaan en dat leidde tot nul doelpunten in drie duels en drie nederlagen. “Zoals iedereen wel weet zijn we al geruime tijd op zoek naar aanvallende versterking. We zochten daarbij een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan en bovendien creatief is”, zei technisch manager Mike Willems bij de presentatie van Luka Adzic, in Nederland bekend van zijn tijd bij FC Emmen.

De 22-jarige aanvaller kan zowel op beide vleugels als in de punt van de aanval spelen en komt transfervrij over van RSC Anderlecht. Adzic tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Met Adzic haalt PEC Zwolle, naast Slobodan Tedic, zijn tweede Servische aanvaller binnen. Zijn eerste periode in Nederland was maar heel kort, omdat corona roet in het eten gooide. Afgelopen seizoen werd de spits in de winter opnieuw naar Drenthe gehaald. In Emmen kwam Adzic uiteindelijk tot veertien optredens en vier treffers.

Hoger gespannen zijn de verwachtingen rondom Redan, een twintigjarige speler van Jong Oranje die al op zijn zestiende door Ajax aan Chelsea werd verkocht. In 2019 volgde een transfer naar Hertha BSC, waarvoor hij zijn debuut in de Bundesliga maakte. Redan werd tijdelijk vehuurd aan FC Groningen en speelde afgelopen seizoen weer voor Hertha. 

Bekende van Langeler

Trainer Art Langeler kent Redan vanuit zijn tijd bij de KNVB. “Hij meteen lyrisch toen ik hem als optie noemde”, vertelt Willems. “Op jonge leeftijd ging hij naar het buitenland en ondanks dat Daishawn voor velen misschien van de radar af was, hebben wij hem als club altijd gevolgd. In Engeland maar ook bij Hertha heeft hij enorme stappen gezet. Ik ben blij dat Daishawn nu bij ons een volgende stap gaat zetten.”

Interlandperiode

Op zaterdag 11 september wordt de competitie hervat. Na de interlandperiode speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen Ajax en een week later staat de zwaar beladen IJsselderby met Go Ahead Eagles op het programma.