Mike Hauptmeijer in het MAC3PARK stadion.
Mike Hauptmeijer in het MAC3PARK stadion. Foto: PEC Zwolle Media

Doelman Hauptmeijer ‘extra blij’ met contractverlenging

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Mike Hauptmeijer blijft de komende seizoenen strijden voor de plek onder de lat bij PEC Zwolle. De doelman heeft zijn contract verlengd tot medio 2023. 

De inmiddels 24-jarige doelman is een exponent van de voetbalacademie en stond eenmaal onder de lat van het eerste elftal in een officieel duel. Hij begint aan zijn veertiende seizoen bij PEC. Hauptmeijer werd ooit een half jaar uitgeleend aan Achilles ’29, dat toen uitkwam in de derde divisie. Ook was hij doelman van Jong PEC Zwolle. 

Na de komst van Kostas Lamprou en Jasper Schendelaar zijn de drie doelmannen bekend waarmee de club het nieuwe seizoen instapt.

“Vorig seizoen verlengde ik mijn contract met een jaar omdat zowel de club als ik vonden dat ik nu echt een stap moest maken”, aldus Hauptmeijer. “Het is uiteindelijk gelukt om gedurende het seizoen van derde, tweede keeper te worden en daarom ben ik ook extra blij met deze verlenging. Mijn doel voor het komende jaar is mij weer in dezelfde lijn door te ontwikkelen, zodat ik er straks klaar voor ben om eerste keeper te worden.”

Technisch manager Mike Willems stelt dat PEC precies weet wat het in huis heeft met Hauptmeijer. “Een trainingsbeest die zich bewust is van zijn positie en keihard werkt om zichzelf door te ontwikkelen. Ook is het mooi dat met Mike wederom een jongen uit de eigen voetbalacademie en regio bij de club blijft. Door de komst van Kostas hebben we komend seizoen een ervaren doelman en met Mike en Jasper twee gretige, jonge keepers. In mijn optiek is dat een ideale mix, drie keepers die met elkaar de strijd aan gaan en zodoende het uiterste uit zichzelf halen.”

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden