Noah Dahlman was wel op dreef tegen Donar, met 19 punten en 10 rebounds.
Noah Dahlman was wel op dreef tegen Donar, met 19 punten en 10 rebounds. Foto: Hans Smit

Landstede Hammers moet aan de bak na derde nederlaag

Sport

(door Mark de Rooij)

BASKETBAL 

Landstede Hammers is het seizoen waarin de Belgische en Nederlandse clubs voor het eerst samen een competitie vormen niet goed gestart. Zondag is Donar te sterk en dat is alweer de derde nederlaag in zeven duels.

Die drie verliespartijen dit seizoen komen weliswaar allemaal tegen de traditionele concurrenten Donar, ZZ Leiden en Den Bosch, maar het betekent wel dat we Landstede na zeven duels pas terug vinden op de zevende plaats. Een positie die niet genoeg is om plaatsing voor de Elite Gold af te dwingen. 

Na twintig wedstrijden in eigen land gaan de eerste vijf clubs op de ranglijst van Nederland de strijd aan met de beste vijf van België. Daaruit voort komen dan de play-offs om het kampioenschap van de BNXT League.

Zondag verliest Landstede Hammers in het eigen ‘Theater van de Sport’ met 63-75 van Donar. Na een goede eerste helft met een 30-24 voorsprong zakt het na de pauze helemaal in bij Zwolle, mede door het wegvallen van de Amerikaan Naba Echols. Donar gaat in het derde kwart erop en erover (46-51) en loopt in het laatste bedrijf verder weg bij de met blessureleed kampende Hammers.