Spelen voor lege tribunes, zoals vorig seizoen, doet Landstede Hammers liever niet en daarom stelt het twee thuisduels uit.
Spelen voor lege tribunes, zoals vorig seizoen, doet Landstede Hammers liever niet en daarom stelt het twee thuisduels uit. Foto: Pedro Sluiter

Landstede Hammers stelt twee thuiswedstrijden uit

· leestijd 1 minuut Sport

BASKETBAL 

De komende twee thuiswedstrijden van Landstede Hammers zijn uitgesteld. Het gaat om de ontmoetingen met Den Helder Suns (21 november) en Aris Leeuwarden (2 december). 

Door de nieuwe coronamaatregelen is publiek vanaf zaterdagavond 13 november op zijn minst drie weken lang niet welkom. Landstede Hammers maakt gebruik van de mogelijkheid, die het bestuursorgaan van de BNXT League biedt, om wedstrijden te verplaatsen. Tickets voor de wedstrijden blijven geldig.  

De aankomende weken traint de selectie van de Zwolse eredivisionist in ieder geval door, om zo klaar te zijn voor de hervatting van de competitie op zaterdag 4 december. Hammers gaat dan op bezoek gaat bij Zorg en Zekerheid Leiden.

Als er na 4 december nog steeds geen toeschouwers welkom zijn, wordt er toch verder gespeeld. “Wij hopen uiteraard dat deze situatie maar drie weken duurt, zodat de fans daarna weer van onze wedstrijden kunnen genieten. De afgelopen periode hebben wij enorm genoten van onze supporters en in het restant van het seizoen kunnen we die steun hartstikke goed gebruiken”, stelt Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers.

Landstede kwam zaterdag voor het laatst in actie en leed toen een pijnlijke nederlaag tegen Apollo. In Amsterdam werd het 71-63 en daardoor staat de Zwolse ploeg voorlopig zesde in het Nederlandse deel van de BNXT League. Alleen de eerste vijf plaatsen zich voor de Elite Gold, waar de beste vijf ploegen uit Nederland en de beste vijf uit België aan mee gaan doen.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14