SportService Zwolle en de WRZV hopen dat het Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal dit jaar wel door kan gaan, maar houden uiteraard een grote slag om de arm.
SportService Zwolle en de WRZV hopen dat het Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal dit jaar wel door kan gaan, maar houden uiteraard een grote slag om de arm. Foto: Pedro Sluiter

Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal, met een slag om de arm

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

JEUGDSPORT

Uiteraard wordt er met de oplopende coronabesmettingen een slag om de arm gehouden, maar de inschrijving voor het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal op 29 en 30 december is geopend. Het schoolhandbaltoernooi dat deze woensdag zou worden gehouden is geannuleerd.

Organisator SportService Zwolle vindt het niet verantwoord om met de oplopende coronabesmettingen in Nederland en zeker in Zwolle het toernooi voor basisscholen door te laten gaan. “Er was ook veel twijfel bij scholen en ouders. Twee scholen hadden zich afgemeld bij ons omdat ze al met de halve school thuis zaten. Na de laatste persconferentie van vrijdag hebben we besloten om het niet door te laten gaan. Sport en bewegen is belangrijk, maar we vonden het niet verantwoord om het toernooi door te laten gaan”, vertelt Marco Welink.

“Vooralsnog hopen we dat het zaalvoetbaltoernooi door kan gaan, maar alles is onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen. Dat zijn dus overwegingen voor ter zijner tijd”, aldus Welink.

“Vorig jaar hebben we het op dezelfde manier ingezet, toen hebben we het moeten afblazen. We volgen gewoon de landelijke richtlijnen en we moeten dus kijken wat er tegen die tijd mogelijk is. In de uitingen naar teams en bij het inschrijven maken we dat ook duidelijk”, vertelt collega Koen Tip van SportService Zwolle, dat het toernooi samen met Zaalvoetbalvereniging WRZV organiseert. In de nieuwe WRZV-hallen uiteraard. 

“We beschikken over twee prachtige sportzalen waarbij voor de jongste jeugd één zaaldeel in drieën kan worden gesplitst. De ideale plek voor een zaalvoetbaltoernooi”, stelt WRZV Zaalvoetbal-voorzitter Freddy Eikelboom.

Voor die jongste jeugd, 7-8 en 9-10 jaar, geldt dat er met vier tegen vier (inclusief keeper) wordt gespeeld. Dat doen zij op donderdag 30 december. Op woensdag 29 december komen de leeftijdscategorieën 11-13 jaar en 14-16 jaar in actie, met teams van vijf spelers. In elke leeftijdscategorie is ruimte voor twintig teams, dus wees er snel bij met inschrijven. Dat kan op www.sportservicezwolle.nl of door een mail te sturen naar k.tip@sportservicezwolle.nl of j.huisman@sportservicezwolle.nl.

Het wordt, met de coronaslag om de arm, de achtste editie van het toernooi dat in eerdere jaren ruim zeshonderd deelnemers telde. Ten opzichte van die vorige edities is de leeftijdscategorie 17-18 jaar verdwenen. “De animo daarvoor was altijd een stuk minder groot. We moesten altijd een beetje leuren om dat vol te krijgen”, verklaart Tip.