Teamleider Rik Talens, hier nog actief als speler in 2018, vreest met de oplopende besmettingen voor de rest van het handbalseizoen
Teamleider Rik Talens, hier nog actief als speler in 2018, vreest met de oplopende besmettingen voor de rest van het handbalseizoen Foto: Jessica Tesselaar

Vrees voor vervolg handbalseizoen na corona-afgelasting

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

HANDBAL 

Zowel de staf als een groot deel van het mannenteam van Travelbags/HV Zwolle is dit seizoen nieuw en dat is terug te zien aan de moeizame start in de eerste klasse. Tegen Heeten-Schalkaar hoopte de ploeg van Luuk Broers en Rik Talens afstand te nemen van een concurrent in de degradatiezone, maar corona zette een streep door de wedstrijd van zondag.

Vanwege een coronageval bij de vriendin van een speler besloot Zwolle de wedstrijd te annuleren. “We nemen het zekere voor het onzekere”, zegt Talens, die de rol van teamleider heeft en Broers assisteert bij zijn trainerstaken. Beide speelden jarenlang in het eerste team, de laatste jaren met Peter Born als trainer. Die stopte omdat de vrije tijd die hij in de coronaperiode plotseling had, niet meer wilde opgeven. “Die periode gaf me het inzicht hoeveel het me eigenlijk koste. Ik vond die vrije tijd wel lekker en dacht: ‘waar ben ik eigenlijk mee bezig?’”, aldus de man die ook lang als vrouwentrainer actief is geweest.  ”Ik heb er 20, 25 jaar veel tijd ingestoken. Het was mooi geweest.”

Born weet dat het moeilijk is om aan een nieuwe trainer te komen in het handbal. “Trainers zijn zo moeizaam te vinden. Je hoort ook dat veel trainer gestopt zijn in coronatijd. De handbalbond is begonnen met een trainersopleiding, maar ik heb niet het idee dat daar veel uitkomt.”

Aan Broers en Talens nu de taak om het jonge team te behouden voor de eerste klasse. “Een aantal vaste krachten is gestopt en er is jeugd bij gekomen. We moeten weer bouwen aan een nieuw team. Het is nog niet op elkaar ingespeeld. Bart Kroeze is er momenteel niet bij in verband met zijn opleiding bij defensie. Als hij er weer bij is en de lijnen kan uitzetten, denk ik dat we nog wel de nodige punten gaan pakken”, zegt Talens, die het niet zou verbazen als de competitie net zoals in de afgelopen twee seizoenen wordt afgebroken vanwege de coronabesmettingen. “Er wordt al best veel afgelast. De besmettingen lopen op. Waarom zou je de sport dan door laten gaan”, vraagt Talens zich af. “Gezondheid staat voorop.”

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen gisteren
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16