Er komen straks nog vijf indoorpadelbanen bij in de IJsselhallen. Diederik Meijntjes is dan manager van de grootste padellocatie van Nederland.
Er komen straks nog vijf indoorpadelbanen bij in de IJsselhallen. Diederik Meijntjes is dan manager van de grootste padellocatie van Nederland. Foto: Pedro Sluiter

Geen beachvolleybal, maar meer padelbanen in de IJsselhallen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PADEL 

Peakz Padel krijgt er vijf banen bij waardoor de locatie in de IJsselhallen de grootste van Nederland wordt. “Zwolle wordt de padelhoofdstad van Nederland.”

Na de NK Padel in december gaat er worden gebouwd aan vijf extra padelkooien. Die komen achter het grote zwarte gordijn te liggen. “We waren aanvankelijk voornemens om daar iets anders te gaan doen, beachvolleybal. Maar we hebben ervoor gekozen om het padelaanbod uit te breiden. Daar vraagt Zwolle om. We komen nu regelmatig banen tekort”, zegt Diederik Meijntjes, manager van Peakz in de IJsselhallen. Dat wordt straks, met de vijf indoorbanen bovenop de zes indoorbanen en vier outdoorbanen die er nu al liggen, de grootste padellocatie van Nederland. Ergens in januari hoopt Meijntjes de uitbreiding gereed te hebben.

Hoe lang Peakz Padel op die plek kan blijven bestaan is de vraag. De IJsselhallen gaan in 2024 tegen de grond om plaats te maken voor woningbouw, maar volgens Meijntjes is het nog helemaal niet zeker dat Peakz daar dan weg moet. “Wij zijn met de gemeente in gesprek over wat wij kunnen betekenen voor de nieuwe wijk die daar komt. Een woonwijk heeft ook een sportvoorziening nodig en dat kunnen wij zijn”, denkt de Zwollenaar. 

Een verhuizing naar de Deventerstraatweg is niet van de baan, al kan dat dus ook een uitbreiding worden wanneer Peakz op de IJsselhallen-locatie blijft. De weerstand van een groep buurtbewoners in Assendorp, bang voor galmend getiktok en een lichtbak, ten spijt. “We kijken naar aanvulling op ons huidige aanbod. De Deventerstraatweg staat wat dat aangaat nog steeds op één”, zegt Meijntjes. 

Zwolle is één van de voorlopers in Nederland wat betreft de dynamische racketsport, een kruising tussen tennis en squash. Met tien, straks vijftien banen in de IJsselhallen, vier bij Padel Zwolle, twee bij TVZ750 en straks nog eens vier bij topsporthal Victorium is er al een aardig aanbod, maar of dat genoeg is om aan de almaar groeiende vraag te voldoen? De kans is groot dat dit nog maar het begin is. “Zwolle wordt de padelhoofdstad van Nederland”, weet Meijntjes.