Trainer Eric Meijer en Marianne Het Lam-Scholten tijdens een competitiewedstrijd.
Trainer Eric Meijer en Marianne Het Lam-Scholten tijdens een competitiewedstrijd. Foto: Pedro Sluiter

Seizoen verlengd en play-offs ingekort door volleybalbond

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

VOLLEYBAL 

Op hoofdtrainer Eric Meijer na hebben alle spelers en stafleden van Regio Zwolle Volleybal inmiddels het coronavirus onder de leden gehad. Dat heeft geleid tot heel wat uitgestelde wedstrijden en daarom heeft de Nevobo twee weken aan het competitieseizoen vastgeplakt en het aantal duels in de play-offs verminderd.

“Als het nodig was geweest, hadden we wel twee, drie keer in de week kunnen spelen, maar het is wel fijner dat dit niet hoeft”, zegt Meijer over het besluit van de volleybalbond om het reguliere seizoen te verlengen.

Afgelopen week ging er door coronabesmettingen bij zeven spelers en een staflid een streep door drie wedstrijden van Regio Zwolle Volleybal, dat inmiddels vijf competitiewedstrijden achterloopt op het schema. Op Eurosped en VC Sneek na lopen alle ploegen in de eredivisie minimaal twee duels achter op het speelschema.

Deze week hoopt de ploeg van Meijer voor het eerst sinds 1 december weer in actie te komen. Op het programma staat doordeweeks een bekerwedstrijd tegen topdivisionist Kamernet/Veracles in Groningen en op zaterdag een competitiewedstrijd tegen VC Sneek. De bekerwedstrijd beschouwt Meijer als een goed moment om te kijken hoe de spelers er fysiek voorstaan. “Het is wel lekker om daarmee te beginnen na zo lang niet te hebben gespeeld. Er hoeft niks, we gaan kijken hoe fit we zijn.” Bij een overwinning staat Zwolle in de kwartfinales van het bekertoernooi.

Bijna iedereen tegelijk besmet

“We zijn net op tijd fit”, denkt Meijer. “De meeste meiden hebben geen tot weinig klachten gehad. Een enkeling had wat verhoging en was wat koortsig. We staan er best okee voor”, aldus de trainer, die samen met de geblesseerde Kim de Wild tot nu toe als enige de besmettingsdans wist te ontspringen. “Elf spelers en de assistent-trainer hebben nu corona gehad. Dat is niet fijn natuurlijk, maar het is wel goed dat we nu bijna iedereen tegelijk hebben gehad. Dat is beter dan elke week drie gevallen.”

Thuisvoordeel play-offs

Met de twee weken die aan het competitieschema zijn geplakt, is er volgens Meijer genoeg ruimte om alle wedstrijden voor de start van de play-offs af te werken. Die play-offs zien er dit seizoen ook anders uit. In de kwartfinales en in de halve finales gaat het nog maar één in plaats van twee wedstrijden waarbij de hoogst geklasseerde ploeg het thuisvoordeel heeft. De eindstand in de competitie wordt daarmee dus nog belangrijker.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40