Regio Zwolle Volleybal-coach Eric Meijer aan het woord tijdens een training. Naast hem assistent Wilbert Drogt.
Regio Zwolle Volleybal-coach Eric Meijer aan het woord tijdens een training. Naast hem assistent Wilbert Drogt. Foto: Pedro Sluiter

Meijer past voor hoogdravende verwachtingen ondanks historische reeks

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

VOLLEYBAL

Djopzz Regio Zwolle Volleybal speelt woensdag 22 december thuis tegen Team 22 en hoopt de seizoenshelft af te sluiten met een achtste overwinning op rij. Hoewel vertekend door grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden staat de ploeg van trainer Eric Meijer er uitstekend voor.

“Team 22 is met hun kwaliteiten de nummer één van de eredivisie. We moeten het maximale eruit halen en of dat nou één, twee of drie sets is, dat gaan we zien”, zegt Meijer voorzichtig tijdens het inhaalweekeinde waarin de Zwolse eredivisionist niet in actie komt. Team 22 staat voorheen bekend als Talentteam Papendal, maar is sterker dan in voorgaande jaren omdat er nu naast talenten ook internationals toe behoren. Internationals die zich op deze manier optimaal kunnen voorbereiden op de WK 2022 in Nederland. Het team strijdt niet mee om de prijzen en doet alleen mee aan de reguliere competitie. Team 22 wint dit weekeinde ook haar achtste wedstrijd van deze competitie. 

Regio Zwolle Volleybal heeft al elf keer gespeeld en de laatste wedstrijd dateert van 1 december. De eenvoudige 3-0 winst op Draisma Dynamo is de zevende overwinning op rij. De reeks is historisch sinds de zesde zege want in de eredivisie kan Zwolle tot dat moment bogen op een serie van maximaal vijf overwinningen. “Daar zijn we heel trots op”, zegt Meijer, die zijn ploeg slecht ziet beginnen aan het seizoen. “We winnen de eerste set dik, maar gaan met 1-3 eraf. De spanning en stress nemen we mee naar de tweede wedstrijd die we dan uiteindelijk met 2-3 winnen.” In de vierde wedstrijd, die nog wel met 2-3 verloren wordt van Sliedrecht Sport, begint het te lopen. Meijer ziet jonge speelsters stappen zetten in hun ontwikkeling en ziet dat nieuwe speelsters hun draai vinden. Hij ziet dat sterkhouders Maureen van der Woude en Marjanne Het Lam-Scholten adequaat worden vervangen en dat er op alle plekken een gezonde concurrentiestrijd is.

Waar het toe kan leiden is de vraag, maar Meijer maakt een pas op de plaats bij hoogdravende verwachtingen. Een plek bij de eerste vier en daarmee een goede positie voor de play-offs blijft het doel. “Daar horen we ook thuis. We staan nu wel tweede, maar dat komt omdat we zoveel meer hebben gespeeld dan de rest”, zegt Meijer, die denkt dat Apollo 8, Sliedrecht Sport en Team 22 normaal gesproken nog net wat beter zijn dan Zwolle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden