Zaalvoetbal
Zaalvoetbal Foto: Mark de Rooij

‘We pakken te veel geel en willen te snel naar voren’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZAALVOETBAL 

Corona, blessures, veldvoetbal en een gebrek aan verdedigers. Het zijn de voornaamste factoren van het moeizame seizoen dat WRZV/Jacky’s bezorg & cateringservice beleeft in de topklasse van de KNVB-zaalcompetitie.

Één trede onder de eerste divisie, waarin IFC Zwolle uitkomt, speelt het team dat bestaat uit spelers die meedoen aan de WRZV-zaalvoetbalcompetitie. Het initiatief van Freddy Eikelboom om met de ‘All Stars’ uit die recreatieve competitie mee te doen aan de KNVB-competitie kwam in 2016 van de grond en na een paar seizoenen in de hoofdklasse promoveerde het team naar de topklasse. Daar speelt het nu voor het derde seizoen op rij.

Het grote probleem van WRZV is hetzelfde als dat van IFC; de beschikbaarheid is gering. Omdat alle spelers ook verplichtingen hebben als veldvoetballer is trainen met het zaalteam niet mogelijk en speelt de ploeg in veel verschillende samenstellingen. 

Tel daarbij op de blessures en uitvallers vanwege corona en het moge duidelijk zijn dat de uitdaging om mee te doen op een hoog zaalvoetbalniveau groot is.  

Voor de laatste wedstrijd, een degradatiekraker tegen hekkensluiter SSA DVC Dedemsvaart, was de spoeling helemaal dun. Slechts één wissel had coach Hanif Kamran (voorheen doelman van het team) tot zijn beschikking en dat brak de ploeg op in de tweede helft. Aanvankelijk ging het gelijk op en dankzij met name Boaz Smits (op het veld uitkomend voor eersteklasser KHC) draaide WRZV een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Het was de enige keer dat de Zwolse ploeg op voorsprong wist te komen. Dedemsvaart won met 7-5 nadat het vanaf 4-4 drie keer achter elkaar het net vond.

“We pakken te veel gele kaarten en willen te snel naar voren”, schetst Kamran de problemen die het team binnen de lijnen heeft. “We hebben veel spelers met individuele klasse, maar nauwelijks verdedigers. Eigenlijk alleen Ian van der Kolk en Mohammed Ali Pour Asli. Mo is al een tijdje geblesseerd. Kelvin (Groothand van WVF, MdR) zou eventueel ook nog achterin kunnen spelen, maar die had corona. Die is er de volgende wedstrijd wel weer bij.”  

Door het verlies tegen Dedemsvaart ziet WRZV/Jacky’s bezorg & cateringservice het gat met de hekkensluiter slinken tot zes punten. Reden tot paniek is er (nog) niet, aangezien alleen de hekkensluiter moet vrezen voor degradatie naar de hoofdklasse.

Vanavond (16 februari) speelt de Zwolse ploeg vanaf 20.30 uur in de WRZV-Hallen tegen AGOVV 2. Dat is de huidige nummer vier in de topklasse E.

Afbeelding
Koorbazen knalt zeven keer in uitverkochte Axxor Fabriekshal Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Armin Spijkerman beste juniorenschutter van Nederland Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Omgeving Bastionstraat in Stadshagen afgezet door politie: onderzoek naar mogelijk zedenmisdrijf Algemeen 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.