Stan Wissink aan de bal voor HTC in de wedstrijd tegen Hattem (0-2). Op de achtergrond broertje Kay. De broers Wissink keren HTC na dit seizoen de rug toe.
Stan Wissink aan de bal voor HTC in de wedstrijd tegen Hattem (0-2). Op de achtergrond broertje Kay. De broers Wissink keren HTC na dit seizoen de rug toe. Foto: © Pedro Sluiter

Wissink niet bang voor concurrentiestrijd bij ZAC

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Stan Wissink vertrok in 2018 bij ZAC omdat hij weinig perspectief zag op speeltijd onder trainer John Beijen en keert na vier seizoenen HTC terug op het oude nest. Ook nu is de concurrentie voorin hevig, maar daar is de inmiddels 23-jarige spits niet bang voor. “Ik denk wel dat ik een speler ben die ZAC nog niet heeft, een echte goalgetter”, zegt Wissink.

“Het zat er aan te komen. Ik heb het altijd in mijn hoofd gehad en nu was het goede moment”, zegt de spits over zijn terugkeer naar ZAC, de club waar hij de hele jeugdopleiding doorliep en drie seizoenen in het eerste speelde. “Er gaan meer spelers weg bij HTC, maar dat heeft geen invloed gehad op mijn beslissing. Het contact met ZAC is altijd gebleven. Okke Scholten (de aanvoerder, MdR) heeft me zo’n beetje elke week geappt. Zodoende belde trainer Arnie Pot mij en hebben we een goed gesprek gehad. Ik moet mijn plekje natuurlijk gaan verdienen, maar die concurrentiestrijd durf ik wel aan te gaan. Ik denk wel dat ik iets kan toevoegen namelijk.”

Volgens Wissink toonden ook de andere Zwolse tweedeklassers, WVF en Be Quick ‘28, belangstelling, maar was ZAC voor hem de enige optie. Hij gaat vanaf volgend seizoen weer spelen met zijn vrienden. Met Joey Groen, Onne van der Lei, Melle Reuvecamp en Max Stolte, jongens met wie hij de jeugdopleiding doorliep. “Ik heb ook nog drie seizoenen in het eerste gespeeld dus ik ken iedereen daar, behalve die nieuwe jongens van buitenaf.”

‘Heel jeugdig’

Wissink is niet de enige belangrijke speler die HTC na dit seizoen de rug toekeert. Met aanvoerder Thomas Korenromp, Mijar Rojer (lager elftal) en broertje Kay Wissink (die het mag proberen bij HHC Hardenberg) vertrekt vrijwel de complete as van het elftal. “Een behoorlijke uitdaging voor HTC”, denkt Wissink. “Het wordt heel jeugdig. Dat is het nu ook al. Ik ben 23, maar bijna de oudste speler. Dat is te jong. Je ziet het in de wedstrijd tegen Hattem, dat wel aardig wat jongens heeft met ervaring. Die hebben dan slimmigheden om een wedstrijd over de streep te trekken.”

‘Te goed voor degradatie’

Zaterdag verloor HTC ook de tweede wedstrijd na de winterstop en daardoor ziet het de staartploegen in 3C nu gevaarlijk dicht naderen. Toch is Wissink niet bang voor degradatie. “Ik ben er wel van overtuigd dat wij erin gaan blijven. We hebben echt te veel kwaliteit om te degraderen. Daar zijn we veel te goed voor”, aldus de spits, die zaterdag droog bleef staan in de 0-2 nederlaag tegen Hattem. “We hebben een goeie ploeg en spelen leuk voetbal, maar we creëren veel te weinig. Tegen Hattem heb ik geen kans gehad, ik ben geen één keer bediend. Best frustrerend is dat.”

Stan Wissink in een onderonsje met de bank van Hattem.