Daantje Vennik (1) blijft bij Regio Zwolle Volleybal.
Daantje Vennik (1) blijft bij Regio Zwolle Volleybal. (Foto: Pedro Sluiter)

Zeven speelsters Regio Zwolle Volleybal verlengen

Sport

VOLLEYBAL - Djopzz Regio Zwolle Volleybal legt met de verlenging van zeven speelsters de basis voor het volgende seizoen. De helft van de huidige selectie speelt ook volgend seizoen bij de Zwolse Eredivisionist, die als derde eindigde. Binnenkort beginnen de play-offs.

Beide spelverdeelsters, Daantje Vennik en Sanne Konijnenberg, zullen volgend jaar ook de lijnen uit zetten in het veld. Emily Silderhuis en Sanne Wagener blijven ook actief op de middenpositie. Net als Lara Hendricks (passer loper) en Susan Schuyt (diagonaal).

Op de liberopositie hoopt de Zwolse ploeg volgend seizoen weer over Kim de Wild te kunnen beschikken. Het wordt alweer het vijfde seizoen van de Wild in Zwolle. “Mijn focus ligt de komende maanden op mijn voorste kruisband revalidatie en ik hoop aan de start van het nieuwe seizoen weer fit te zijn.”

Technisch bestuurslid Edwin van den Broeke is content met het aanblijven van zeven speelsters uit de huidige selectie. Van den Broeke: ‘’We hebben met het aanblijven van deze meiden een mooie mix van talenten die steeds beter worden en inmiddels met regelmaat in de basis te vinden zijn. Daarnaast geloven we in een goed herstel van libero Kim de Wild en geven we haar de ruimte bij RZV om met de juiste begeleiding aan haar herstel en terugkeer te werken.”