Dennis Horstman. Foto: Henry Dijkman

Berkum voor zware klus naar Genemuiden

Berkum voor zware klus naar Genemuiden

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag om 14.30 uur uit bij streekgenoot SC Genemuiden en weet dat daar nogal eens punten zijn ingeleverd. De Zwollenaren zijn bovendien teleurstellend begonnen in de 4e Divisie B en zullen de mouwen nu flink op moeten stropen om de weg naar boven in te slaan. Vorig seizoen verloor Berkum twee keer van Genemuiden.

“Tegen Genemuiden zijn het altijd leuke potjes. Die staan wel in mijn persoonlijke top-drie, want er gebeurt daar altijd wat”, vindt Berkum-verdediger Dennis Horstman. “We zijn slecht begonnen, maar we hebben wél steeds kansen gehad om de duels over de streep te trekken. Daar kunnen we wat aan doen door nu te winnen. Een mooie kans om revanche te nemen dus!”

Lege handen
Berkum heeft een frustrerende competitiestart achter de rug. De ploeg van trainer Arno Hoekstra was in twee wedstrijden lange tijd de bovenliggende partij, maar stapte beide keren met lege handen van het veld. Na een volkomen onnodige 2-0 nederlaag in het openingsduel bij AZSV werd er afgelopen week op eigen terrein met 1-2 verloren van Buitenpost. De Zwollenaren deelden in de eerste helft de lakens uit, maar kwamen niet verder dan een 1-0 voorsprong door Mike van Ekeren. Na rust leed Berkum veel te veel onnodig balverlies en nadat de bezoekers een minuut of 20 voor het slot langszij kwamen kwam de thuisploeg serieus in de verdrukking. De Zwollenaren leken nog met een punt weg te komen, maar in blessuretijd deelde Buitenpost alsnog de genadeklap uit: 1-2.

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden